Cum poți învăța rapid o limbă străină?

Acum, oricine poate invata o limba straina, indiferent de timpul liber pe care il are la dispozitie. Posibilitatea invatarii unei limbi straine intr-un timp scurt, a crescut semnificativ in...
Viena

Acum, oricine poate invata o limba straina, indiferent de timpul liber pe care il are la dispozitie.

Posibilitatea invatarii unei limbi straine intr-un timp scurt, a crescut semnificativ in ultimii ani, datorita faptului ca in prezent ne este mult mai usor sa calatorim si sa interactionam cu persoane din culturi diferite. Pe de alta parte, internetul ofera o multitudine de variante pentru invatarea unei alte limbi.

Nu trebuie sa iti mai cumperi neaparat manuale sau dictionare, ci poti exersa usor in orice moment al zilei datorita aplicatiilor pe care ti le poti instala direct pe telefon, sau poti comunica oricand cu o persoana dintr-un alt colt al lumii. In definitiv, cu cat exersezi mai mult si mai variat, cu atat ai mai multe sanse sa inveti limba respectiva intr-un timp record.

Iata cateva metode pe care le poti folosi:

Renunta la manuale

Daca vrei sa inveti sa vorbesti o limba straina atat cat sa poti conversa cu alti oameni, renunta la carti. Manualele de gramatica nu te ajuta sa capeti abilitati de comunicare, ci te invata sa te exprimi corect.

Doar in momentul in care te concentrezi pe vocabular si pe ideea de comunicare orala, vei putea trece la pasul urmator, adica la imbunatatirea gramaticii, astfel incat sa dobandesti abilitati care sa te ajute inclusiv la nivel de limbaj formal, ingrijit, atunci cand ai nevoie sa trimiti un mail catre un angajator sau realizezi un eseu, la facultate.

Citeste cat mai mult

Este important sa poti exersa zilnic limba pe care doresti sa o inveti. Ai intreg internetul la dispozitie, asa ca poti accesa atat melodii cat si carti sau articole in limba respectiva. Incearca sa iti traduci piesele, pentru ca adesea invatam mai usor in acest fel.

Exista numerose persoane care au invatat limba engleza prin intermediul filmelor sau al muzicii. Invatarea se bazeaza pe repetitie, asa ca daca ai norocul sa gasesti si melodii care sa iti placa, sunt sanse mari sa poti retine o serie de cuvinte mult mai usor.

Foloseste aplicatiie pentru telefon

Au aparut in ultima vreme o serie de aplicatii pentru telefon, prin intermediul carora poti face exercitii zilnic, atat de vocabular, cat si de gramatica. Mai mult, iti poti exersa si pronuntia, prin sesiuni special dedicate.

Procesul este unul cat se poate de usor si adaptat nevoilor fiecaruia,  mai ales ca exercitiile sunt adaptate fiecarui nivel de invatare, de la incepator, pana la avansat. Astfel de programe sunt Duolingo, Babbel sau Memrise.

Nu te teme ca vei rata cele cateva minute de exercitii pe zi. Unele aplicatii iti trimit notificari daca nu exersezi pe parcursul zilei, astfel ca va fi greu sa nu te tii de treaba.

Foloseste siteurile de socializare

Prin intermediul siteurilor de socializare ai ocazia sa iti faci prieteni din toata lumea, avand astfel posibilitatea sa exersezi cu persoane a caror prima limba este cea pe care iti doresti sa o studiezi.

In felul acesta, vei deprinde mai repede limbajul comun si vei putea trece cu brio peste bariera ridicata de catre sentimentul ca stii prea putin pentru a putea comunica.

Exerseaza cat mai des

Pentru zilele in care lucrezi sau esti foarte ocupat, poti alege audio bookuri sau muzica pe care sa le accesezi in drum spre munca. Ai putea de asemenea asculta un post de radio national. Vei avea astfel mereu satisfactia de a face zilnic pasi inainte, ceea ce te va motiva suplimentar.

de Ana Crăciun

Sursa: http://www.sanatatesistaredebine.ro

 

Viena
Categorii
Informații utile
3 Comentarii la acest articol.
 • Qbiiyv n
  3 mai 2020 at 4:52 am
  Răspunde
 • cialis coupon walgreens
  2 iunie 2020 at 5:17 am
  Răspunde
 • EstherSuh
  12 iunie 2020 at 11:07 am
  Răspunde
 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole