Dacia, cel mai valoros brand românesc în 2018

  Dacia ramane si in 2018 cel mai valoros brand romanesc, conform unui studiu de specialitate realizat de cei de la Brand Finance. Conform datelor obtinute, constructorul auto de...
Viena

 

Dacia ramane si in 2018 cel mai valoros brand romanesc, conform unui studiu de specialitate realizat de cei de la Brand Finance. Conform datelor obtinute, constructorul auto de la Mioveni ar avea o valoare a brandului stabilita in prezent de nu mai putin de 1.243 de milioane de euro. Comparand cu datele obtinute in urma cu un an, putem observa o crestere a valorii brandului cu 2 procente. Top 10 branduri romanesti nu vine cu surprize mari in acest an, clasamentul fiind schimbat doar intr-o mica masura in comparatie cu anul trecut.

Producatorul auto nici macar nu a avut emotii in acest sens, pozitia de lider delimitandu-l categoric fata de urmatoarele branduri. Pozitia secunda a clasamentului brandurilor romanesti in acest an ii revine tot magazinului de comert electronic eMag. Ca brand, putem spune ca eMag are o valoare stabilita la 458 de milioane de euro. Practic, vorbim despre o valoare de mai bine de doua ori mai mica decat cea a producatorului auto de la Mioveni.

Ultima pozitie a podiumului este ocupata si in acest an de retailerul de bricolaj Dedeman, cu o valoare de brand stabilita la 304 milioane de euro. O crestere spectaculoasa in acest caz de aproape 47 de procente in comparatie cu valoarea stabilita in urma cu un an. Clasamentul este continuat de cei de la Petrom, carora le-a fost stabilita o valoare de brand de 194 de milioane de euro, in crestere de asemenea cu 20%. Locul 5 este ocupat de compania de telecom DIGI RCS&RDS, cu o valoare de brand de 186 de milioane de euro. Si in acest caz se poate observa o crestere de 24 de procente.

Mai Mult AICI.

Sursa: http://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole