Dan LUCA – autor de cărţi despre UE şi România (publicate acum și online)

  2019 – Mapping the Influencers in EU Policies 2016 – Bruxelles european. Context românesc 2013 – European Union: Views from Brussels 2009 – Dilemele comunicării Uniunii Europene 2007...
Dan Luca
Viena

 

2019 – Mapping the Influencers in EU Policies

2016 – Bruxelles european. Context românesc

2013 – European Union: Views from Brussels

2009 – Dilemele comunicării Uniunii Europene

2007 – Uniunea Europeană văzută de la Bruxelles

2003 – România văzută de la Bruxelles

În 2003 lansam cartea „România văzută de la Bruxelles”, menţionând atunci că a fost o conjunctură favorabilă, ca eu să trăiesc în Bruxelles-ul european începând cu momentul Tratatului de la Amsterdam (1997) şi ajungând la cel al extinderii Uniunii Europene.

Ca o continuare, în 2007, am publicat online cartea „Uniunea Europeană văzută de la Bruxelles”, o culegere care cuprinde 10 ani de corespondenţe pentru presa clujeană.

În 2009, împreună cu 50 de români, am decis să scriem o carte despre comunicarea Uniunii Europene. Printr-un exerciţiu colectiv, am încercat emiterea unor semnale despre ce e bun şi ce e rău în construcţia comunitară, o percepţie a cetăţeanului simplu. Toate acestea sunt cuprinse în “Dilemele comunicării Uniunii Europene”.

La finalul anului 2013 am reușit publicarea primei mele cãrţi în limba englezã, „European Union: Views from Brussels”. Materialul cuprins în aceastã carte este o reflectare a ideilor care au fost publicate pe blog în perioada 2009-2013. Masa criticã editorialã este prezentatã cronologic, existând totuși o segmentare pe anumite teme abordate: EU Actors & EU Citizens, Future EU, EU Communication, Romania in the EU, Management & Business, EU Education şi Technology & Media. Conţinutul cãrtii se poate vizualiza acum integral și online.

Pe 30 martie 2016, am încheiat un proiect gigant, acela de a publica o carte scrisã în perioada 2011 – 2016.  Am intitulat-o simbolic “Bruxelles european. Context românesc”. Este o culegere care cuprinde 6 capitole, urmărind teme de actualitate precum: Piaţa forţei de muncă și afacerile din Bruxelles-ul european, Eficienţa României în Uniunea Europeană, Tehnicile de comunicare UE, Europa cetăţenilor, Educaţia europeană şi Diaspora românească. Cuprinsul cãrţii se poate accesa acum online.

Pentru primavãra anului 2019 pregãtesc o nouã carte, intitulatã Mapping the Influencers in EU Policies.

Dan LUCA / Bruxelles

Sursa: http://casaeuropei.blogspot.com

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole