De la Ambasada Olandei ȋn România, #FloriPentruEroi

Societatea civilă din România s-a implicat puternic în sprijinirea autorităților locale și guvernamentale în lupta cu pandemia de coronavirus. În semn de apreciere, Ambasada Olandei în România a demarat...
Viena

Societatea civilă din România s-a implicat puternic în sprijinirea autorităților locale și guvernamentale în lupta cu pandemia de coronavirus. În semn de apreciere, Ambasada Olandei în România a demarat campania #FloriPentruEroi, prin care a trimis câte un buchet de flori olandeze ONG-urilor care s-au mobilizat, în ultimele două luni, și au dat dovadă de solidaritate cu toți cei vulnerabili în criza globală sanitară.

„Societatea civilă din România, inclusiv ONG-urile extrem de active în ultima perioadă, merită tot respectul nostru pentru eforturile depuse. Cei aflați în situații de risc, din cauza pandemiei, au nevoie de cât mai mult suport, iar asociațiile și comunitățile de donatori continuă să aibă o contribuție crucială în acest sens. Munca lor ne-a inspirat să găsim noi modalități de a depăși provocări cu care întreaga lume se confruntă. O zicală olandeză spune că florile sunt potrivite pentru orice ocazie, iar în cazul de față, ele reprezintă un semn al aprecierii noastre profunde”, a declarat Arie Veldhuizen, consilier agricol în cadrul Ambasadei Olandei în România.

Ambasadele Regatului Țărilor de Jos din mai multe state au organizat acțiuni similare cu cea din România, prin care au dăruit flori instituțiilor publice, spitalelor, poliției etc. Scopul a fost de a arăta solidaritate cu cei din linia întâi și a demonstra că gesturile mici fac diferența în situații de criză.

În România, florile, împreună cu un mesaj de mulțumire, sunt livrate în perioada 12-15 mai către 26 de ONG-uri din București și alte orașe din țară. Pe lista Ambasadei a fost inclusă și Fundația pentru SMURD, însă reprezentanții Fundației au dorit ca florile să fie redirecționate către toate secțiile de ATI din spitalele care luptă împotriva COVID-19, centre de pompieri și de ambulanță din București.

„Niște flori atât de frumoase fac oricui ziua mai bună. Mulțumim Ambasadei Olandei în România pentru această surpriză”, „Gestul reprezentanților din cadrul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos din România ne-a umplut inimile de bucurie și ne-a reamintit că eforturile noastre au cu adevărat un impact”, „Astfel de momente ne dau energie să continuăm și să facem tot ce ține de noi pentru binele comunității locale”, sunt doar câteva dintre mesajele de mulțumire venite de la cei care au primit florile din partea Ambasadei Olandei în România.

Printre ONG-urilor din campania #FloriPentruEroi se numără și Fundația Comunitară Cluj, Crucea Roșie Română, Little People, Salvați Copiii, Beard Brothers ș.a.

Sursa: ziarulfaclia.ro 

Viena
Categorii
OlandaSocial
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole