De Ziua Ta…

Duminică, pe 8 martie 2020, în sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Asachi” din Iaşi a avut loc o nouă şedinţă cu public a Asociaţiei Literare Păstorel...
Viena

Duminică, pe 8 martie 2020, în sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Asachi” din Iaşi a avut loc o nouă şedinţă cu public a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), condusă de comandorul şi scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă. Manifestarea culturală a umoriştilor ieşeni a fost dedicată Doamnelor şi Domnişoarelor din viaţa noastră, cu ocazia Zilei Femeii, din 8 martie.

În debutul evenimentului preşedintele ALPI, Mihai Batog-Bujeniţă a trecut în revistă manifestările la care au participat în ultima perioadă „subordonaţii” din „escadrila” domniei sale, precum Dragobetele scriitorilor de la USR, lansările de carte ale scriitorilor Viorica Şerban, Vasile Diacon, Ionel Pintilii, iar pe 1 martie, la Hotelul Moldova s-a derulat Balul de Primăvară – Mărţişor 2020, în organizarea Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iaşi-Nord Est.

Au mai fost prezentate cărţile lui Vasile Filip şi Constantin Huşanu, dar şi ultimul număr al revistei Booklook publicaţie editată în cadrul ALPI.
Au citit apoi din propriile creaţii literare, cu multe pasaje dedicate Femeii, chiar de ziua ei, Doina Toma, Angela Pistol, Corina Matei-Gherman, Mihai Caba, Mihai Haivas (care a lectural şi câteva epigrame scrise de Constantin Profir), Cornelia Livia Bejan (care a citit şi câteva epigrame ale memei sale, Georgeta Paula Dimitriu), Victor Iosif, Ionel Pintilii, Ioan Hodaş, Silvia Hodaş, Nicolae Viziteu, Ion Oprică.
În continuare, Dan Teodorescu a prezentat programul de activităţi culturale al Filialei Iaşi-Nord Est din cadrul LSRm pentru lunile viitoare, manifestările fiind găzduite de Cercul Militar din Dealul Copoului şi organizate în parteneriat cu ALPI şi nu numai. În martie, aprilie şi mai vor fi lansările de carte ale scriitorilor Corina Matei-Gherman, Calistrat Robu, Dumitru V. Marin, Dan Teodorescu şi Angela Pistol, albumului de pictură al Eugeniei Nechita, dar va fi şi conferinţa pe teme istorice susţinută de Vasile Diacon.
În final, actualul om de afaceri Petru Zaharia s-a arătat încântat de manifestările culturale organizate de Asociaţia Literară Păstorel Iaşi, sub conducerea comandorului Mihai Batog-Bujeniţă, fostul săi şef în cadrul aviaţiei militare din România.
DAN TEODORESCU

Viena
Categorii
România
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole