DECLARAŢIE DE PRESĂ – Cu prilejul Zilei Limbii Române

Ziua Limbii Române, pe care o sărbătorim astăzi, este cel mai bun prilej pentru a ne afirma identitatea şi spiritualitatea şi de a onora preţioasa noastră moştenire culturală.  ...
Viena

Ziua Limbii Române, pe care o sărbătorim astăzi, este cel mai bun prilej pentru a ne afirma identitatea şi spiritualitatea şi de a onora preţioasa noastră moştenire culturală.

 

Limba romană este, în fapt, expresie a întregului nostru univers, individual ori comun, este suma experienţelor, trăirilor, tradiţiilor şi obiceiurilor noastre şi este călăuza noastră sigură într-o lume din ce în ce mai diversă, complexă şi dinamică.

 

Azi, gândul nostru trebuie să meargă către toţi dascălii iubitori ai frumuseţii acestei limbi, dornici de a împărtăşi această frumuseţe generaţiilor următoare de români, oriunde vieţuiesc ei în lume. Viziunea şi efortul nostru trebuie să se îndrepte către românii de mâine, cei care, ca şi noi, trebuie să îndrăgească, să protejeze şi să promoveze acest inestimabil tezaur.

 

În apropierea Centenarului Marii Uniri de la 1918, mai mult decât oricând, limba noastră trebuie să îşi regăsească locul binemeritat de element de legătură, de instrument fundamental al întregirii noastre ca naţiune, de consolidare a profilului nostru latin şi european.

 

De la vorbele simple, ale vieţii de fiecare zi, şi până la măiastra întorsătură de condei a scriitorilor români consacraţi, în cuvinte de baladă sau în lucrări ştiinţifice elaborate, limba română ne defineşte şi spune lumii întregi cine suntem: o voce unică şi inconfundabilă în marele concert al umanităţii.

 

Ziua aceasta reprezintă legământul nostru de a cinsti, de a păstra şi de a sărbători limba română, în toată frumuseţea, profunzimea şi curăţenia sa.

 

 

Angel TÎLVĂR

DEPUTAT PSD DE VRANCEA

 

Viena
Categorii
Uncategorized
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole