DECLARAȚIILE DE PRESĂ SUSȚINUTE DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI CU PRILEJUL ZILEI “VINEREA VERDE”

“ÎI ÎNCURAJEZ PE TOȚI ROMÂNII SĂ ÎNCERCE SA FOLOSEASCĂ MIJLOACE DE TRANSPORT ALTERNATIVE ” Vineri, 23 aprilie 2021, Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut...
Viena

“ÎI ÎNCURAJEZ PE TOȚI ROMÂNII SĂ ÎNCERCE SA FOLOSEASCĂ MIJLOACE DE TRANSPORT ALTERNATIVE [CUM AR FI MERSUL PE BICICLETĂ]”

Vineri, 23 aprilie 2021, Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut declarații de presă la Palatul Cotroceni:

 

“Bună dimineața! Vă mulțumesc că m-ați așteptat. Am venit astăzi cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde*, o campanie care a început acum câteva săptămâni și pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre și îi încurajez pe toți românii să încerce sa folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este sănătos și decongestionează traficul.

 

Mersul pe bicicletă este o alternativă excelentă. Cred că între timp toată lume știe că mersul pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai uşor în trafic și în realitate ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui, deci chiar și pe o vreme de asta se poate merge perfect cu bicicleta. Evident că o alternativă care trebuie luată în seamă, dar aici și autorităţile au mult de lucru, este transportul public în comun.

 

Deci, sub linie, încercați să lăsați mașina personală acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Merită fiindcă astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai relaxată și mai plăcută. Nemaivorbind de beneficiile pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm un pic.”

 

Înregistrarea audio-video și sesiunea de întrebări și răspunsuri sunt disponibile aici: https://www.presidency.ro/ro/media/declaratiile-de-presa-sustinute-de-presedintele-romaniei-klaus-iohannis

* ”Vinerea Verde” este o campania desfășurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, care încurajează utilizarea transportului alternativ în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.

 

Mai multe detalii aici: http://www.mmediu.ro/articol/comunicat-de-presa-vinerea-verde-campania-care-incurajeaza-utilizarea-transportului-alternativ-pentru-deplasarea-la-si-de-la-serviciu-se-lanseaza-maine/4072

 

Viena
Categorii
ActualitateRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole