Deputat Constantin Codreanu: ”Fac apel către români să iasă în număr mare la referendumul din 6 și 7 octombrie și să voteze pentru familia naturală formată dintr-un bărbat și o femeie”

  Astăzi, 19 septembrie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind...
Viena

 

Astăzi, 19 septembrie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind referendumul pentru familia naturală convocat pentru zilele de 6 și 7 octombrie 2018.

În intervenția sa, deputatul Constantin Codreanu a ținut să puncteze: ”Domnule președinte,  distinși colegi, în perioada 6-7 octombrie 2018 va avea loc referendumul de modificare a Constituției României, demersul având la bază inițiativa a peste 3 milioane de cetățeni români cu drept de vot, avizată pozitiv de Curtea Constituțională, de modificare a definiției întemeierii familiei prin căsătorie cuprinsă în articolul 48 din Legea noastră fundamentală.

Referendumul este susținut de Biserica Ortodoxă Română majoritară și de toate celelalte culte religioase din țară.

Cetățenii români sunt chemați pe 6 și 7 octombrie la urne pentru a decide dacă norma constituțională va stabili că în România familia se întemeiază ”pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie,  pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Pentru validarea rezultatelor acestei consultări populare sunt necesare peste 6 milioane de voturi valabil exprimate.

Referendumul din 6 și 7 octombrie reprezintă o măsură perfect democratică. Ea răspunde unei necesități obiective și unei obligații exprese a statului român de aducere a normei constituționale naționale în conformitate cu normele internaționale în domeniu, fie că ne referim la norma cuprinsă în instrumentele juridice universale sau europene ratificate de România și aplicabile cu prioritate.

Amintim că  articolul 12 (Dreptul la căsătorie) al Convenției Europene a Drepturilor Omului spune că ”Începând cu vârsta stabilită prin lege, bărbatul și femeia au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie conform legislației naționale ce reglementează exercitarea acestui drept”.

De asemenea, articolul 16 al Declarației Universale a Drepturilor Omului prevede: ”Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nici o restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea căsătoriei, în decursul căsătoriei și la desfacerea ei. Căsătoria nu poate fi încheiată decât cu consimțământul liber și deplin al viitorilor soți. Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”.

Am susținut și susțin ideea referendumului. Voi vota pentru ajustarea normei constituționale românești la norma internațională și europeană.

Să reținem un detaliu important. La votul din Camera Deputaților din 27 martie 2017 și cel din Senat din 11 septembrie 2018, Partidul Mișcarea Populară a fost singurul care nu a dat niciun vot împotriva Referendumului.

Cei care se opun definiției familiei din Declarația Universală a Drepturilor Omului și din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și sabotează Referendumul din 6 și 7 octombrie pot fi orice: useriști, peneliști, pesediști, udemeriști, numai europeni și democrați autentici nu sunt.

Ca popor european, liber și suveran, avem dreptul și obligația să revizuim Constituția României în sensul definirii clare a familiei ca element natural și fundamental al societății. Fac apel către români să iasă în număr mare la referendumul din 6 și 7 octombrie și să voteze pentru familia naturală formată dintr-un bărbat și o femeie”.

DEPUTAT,

Constantin CODREANU

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole