Deputat Constantin Codreanu: ”Urez Preafericitului nostru Părinte Patriarh Daniel, slujire rodnică și îndelungată pentru românii din țară și din afara granițelor”

Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat un mesaj de felicitare Preafericitului Părinte Daniel, cu prilejul aniversării a 12-a de...
Viena

Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat un mesaj de felicitare Preafericitului Părinte Daniel, cu prilejul aniversării a 12-a de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

În mesajul său, deputatul Constantin Codreanu a ținut să precizeze: ”Acum 12 ani, pe 12 septembrie, Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales pe Preafericitul Părinte Daniel Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

BOR este liantul care reunește românii acolo unde autoritățile statului nu o fac. Orice biserică românească în afara țării e o mică Românie. De multe ori, cu rol de ambasadă, școală, centru cultural și chiar punct medical, în anumite cazuri.

Ca om a cărui identitate se sprijină pe 3 piloni – român, unionist și creștin-ortodox -, îi adresez Preafericirii Sale, tradițonalul ”Întru mulți și binecuvântați ani!”, asigurându-l de profundul meu respect și sincera recunoștință pentru lucrurile bune făcute pentru poporul român. Dumnezeu să binecuvânteze România! Dumnezeu să îi binecuvânteze pe românii de pretutindeni! Nihil Sine Deo!”.

DEPUTAT,

Constantin CODREANU

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole