Deschiderea școlii de vară „Civilizație, istorie și cultură românească. Tinerii basarabeni și moștenirea culturală românească”

Comunicat de presă – 22.08.2016   La Muzeul Unirii din Iași a avut loc, astăzi, 22 august 2016 deschiderea Școlii de vară „Civilizație, istorie și cultură românească. Tinerii basarabeni...
Viena

Comunicat de presă22.08.2016

 

La Muzeul Unirii din Iași a avut loc, astăzi, 22 august 2016 deschiderea Școlii de vară „Civilizație, istorie și cultură românească. Tinerii basarabeni și moștenirea culturală românească”.

Proiectul își propune transmiterea și consolidarea valorilor identitare românești ale studenților cu rezultate bune la învăţătură din facultățile umaniste de la Chișinău, Republica Moldova.

Cursurile vor aduce participanţilor accesul la informaţii noi, dar şi o viziune de ansamblu asupra valorilor românești și europene. Activităţile didactic-educative vor fi compuse din prelegeri și seminarii,  în cadrul cărora vor fi dezbateri  privind acţiunile personalităţilor româneşti şi basarabene în diferite etape istorice sau în prezent.

Școala de vară „Civilizație, istorie și cultură românească. Tinerii basarabeni și moștenirea culturală românească” se va încheia pe 27 august.

 

Informaţii suplimentare

Proiectul este implementat de către Asociaţia de Relaţii Internaţionale „Est Democraţia” şi finanţat din fondurile nerambursabile ale Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni

Asociația de Relații Internaționale „Est-Democrația” colaborează în cadrul proiectului cu Institutul de Istorie al Academiei Române „A. D. Xenopol” şi Muzeul Unirii din Iași, precum şi cu reprezentanţi ai mediului universitar de la Iaşi şi Chişinău printre care se numără Gheorghe Cliveti, director al Institutului de Istorie A.D. Xenopol al Academiei Române – filiala Iași, Nicolae Ciubotaru, profesor universitar, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău, Ion Gumenâi, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova din Chișinău, Puiu Ioniță, conferențiar universitar, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Valentin Arapu, lector universitar, Universitatea de Stat din Moldova din Chișinău, Andi Mihalache, cercetător științific, Institutul de Istorie al Academiei Române „A. D. Xenopol” – filiala Iași, Corneliu Ciucanu, cercetător științific, Centrul de Istorie și Civilizație Europeană Iași.

 

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni

Bd. Primăverii nr. 22, sector 1

Tel: 021.233.96.87 Fax: 021.233.95.99

Email: dprrp@mae.ro

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole