Diplomă de onoare a Premiului pentru Cultură BdV Bayern 2016 pentru pictorul Radu-Anton Maier

Fürstenfeldbruck, 10 octombrie 2016 – Diplomă de onoare: pictorul Radu-Anton-Maier, grafician, desenator și ilustrator de cărți a fost distins cu Diploma de onoare a Premiului pentru Cultură BdV Bayern...
Viena

Fürstenfeldbruck, 10 octombrie 2016 – Diplomă de onoare: pictorul Radu-Anton-Maier, grafician, desenator și ilustrator de cărți a fost distins cu Diploma de onoare a Premiului pentru Cultură BdV Bayern 2016 pentru activitatea sa intensă în domeniul cultural-artistic. Premierea a avut loc într-un cadru festiv în incinta Casei de Cultură Egerland din Marktredwitz.
De mai mulți ani, sunt distinse personalități pentru „activități deosebite în domeniul cultural, precum și în cel al menținerii unor tradiții etnice germane din regiunile Europei de Est și Sud-Est”.

Președintele BdV, Christian Knauer a accentuat în elogiul său adresat pictorului Radu-Anton Maier atât contribuția cultural-artistică deosebită, cât si rezistența sa într-o perioadă încordată de suprimare politică, subliniind atitudinea critică și condamnabilă în acea atmosferă de urmărire și persecutare, care domnea în România comunistă din anii `60. „Laureatul se numără printre acei artiști români care în vremurile comunismului au suferit sistematice discriminări. Operele sale au fost etichetate ca „decadente” și „dușmănoase clasei muncitoare” și, în consecință, au fost distruse”. În semn de protest, au rezultat cunoscutele serii de tablouri, axate pe arcade, poduri, scări, pasaje, dar mai ales pe ruine. Aflată deja în pregătire, următoarea expoziție a artistului va aborda tema amplă a dezrădăcinării. De un mare succes se bucură pictorul și în regiunea în care locuiește. Barbara Köhnlein, BdV-Kreisvorsitzende Fürstenfeldbruck, susține și promovează activitatea artistică a lui Radu-Anton Maier.
Maestru al conexiunilor culturale

Radu-Anton Maier s-a născut în Cluj-Napoca și face parte din elita pictorilor cu renume național și internațional. A devenit din ce în ce mai cunoscut în Europa, atât prin participarea sistematică la „Große Kunstausstellung“ în München, cât și prin organizarea paralelă a expozițiilor personale și de grup în Germania, Austria, Elveția, Franța, Brazilia, Belgia, Suedia și în New-York/USA, în sălile vestitei Lincoln-Gallery. Paralel cu activitatea sa artistică pe scena internațională, Radu devine tot mai ancorat în viața culturală bavareză. După 1990, pictorul stabilește și consolidează solide conexiuni culturale între Germania și România, implicit între Ardeal și Bavaria. În propria galerie de artă Raduart (www.raduart.de), înființată în 2010 în Fürstenfeldbruck (lângă München), organizează mai multe expoziții personale și de grup, se angajează în intensificarea legăturilor și în descoperirea similitudinilor între comunitatea sașilor, a ungurilor, a șvabilor și bineînțeles a românilor din Transilvania, organizând deja o serie de expoziții cu o tematică corespunzătoare, incluse în poiectul artistic „Künstler aus Siebenbürgen”. Ținând seamă de sistematica prezență a artistului, după 1990, pe scena românească a artelor plastice, implicit cea clujeană, Radu este considerat o verigă importanta în dezvoltarea relațiilor dintre artiștii din Germania și România, Ardeal și Bavaria.

Picturile lui Radu-Anton Maier sunt expuse printre altele în galeria de artă contemporană Raduart (www.raduart.de) din Fürstenfeldbruck, lângă München.

Galeria de artă contemporană Raduart
Ledererstraße 12,
D-82256 Fürstenfeldbruck

Tel. +49 (0) 8141 224595 | E-Mail: galerie@raduart.de | Internet: www.raduart.de
Informații suplimentare despre pictorul Radu-Anton Maier

Informații despre manifestația de decernare a distincției de onoare
Picturi recente de Radu-Anton Maier
Profilul pictorului Radu-Anton Maier in Wikipedia

Ne bucurăm dacă faceți referință la pagina noastră web: http://www.raduart.de/kulturpreis-bdv-bayern-2016-ehrengabe-fuer-den-kuenstler-radu-anton-maier.html
Portret. Despre RADUART – galerie de artă contemporană

Galeria RADUART constituie un centru internaţional de artă contemporană: pictură, grafică, sculptură. Ea oferă tinerilor artişti neconsacraţi o reală platformă de afirmare. Activitatea galeriei se concentrează, în continuare, asupra promovării pictorului Radu-Anton Maier.
3.207 Zeichen (mit Leerzeichen). Abdruck honorarfrei. Beleg erbeten.

Contact pentru presă:
Galeria RADUART
Dr. Svetlana Maier
Unternehmenskommunikation
Ledererstraße 12, 82256 Fürstenfeldbruck
Tel: 08141 / 22 45 95 | svetlana.maier@raduart.de | www.raduart.de
Vizitați-ne în galeria Raduart. Vă așteptăm cu drag.

Raduart – galerie de artă contemporană
Galeria Raduart

Ledererstraße 12
82256 Fürstenfeldbruck
Telefon: (08141) 22 45 95

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole