Directorul ing. Constantin Axinia, alături de Comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi

  La Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, pe 9 ianuarie 2019, a avut loc o nouă întâlnire de lucru a Comitetului de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal...
Viena

 

La Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, pe 9 ianuarie 2019, a avut loc o nouă întâlnire de lucru a Comitetului de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi. Invitatul de onoare a fost dl. ing. Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Călători Iaşi, care a promis tot sprijinul în înfiinţarea la Iaşi a unui muzeu ceferist de interior şi în aer liber. În Comitetul de Iniţiativă s-au aflat ceferiştii Emil Gnatenco, Dan Teodorescu, Iulian Trufanda. Timotei Leon, Gabriel Mărgineanu, Paul Zamfir (directorul Clubului CFR Iaşi), Petru Naslău, Constantin Gugeanu.

S-au discutat propunerile pentru Programul de activitate al Comitetului de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi, aferente anului 2019, care sunt următoarele:

1. Efectuarea demersurilor necesare pentru înfiinţarea Asociaţiei pentru sprijinirea Comitetului de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi.

2. Dotarea sediului Comitetului de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi. de la Clubul Salariatilor CFR Iaşi (camera 21) cu: multifuncţională (imprimantă, xerox), telefon şi fax, calculator cu monitor, aparat foto, proiectoare, ecrane de proiecţie, vitrine plexiglas şi aluminiu, videoproiector, rastele arhivare (400x1000x1800).

Calculatorul trebuie să fie legat la reţeaua RENTRAD, INTERNET, LEGIS şi trebuie să existe şi o pagină de Facebook la acest capitol.

3. Iniţiativă legislativă pentru  Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi în conformitate cu instrucţiunile de aplicare pentru Legea nr. 244 din 30.10.2018, în colaborare cu domnii senatori, deputaţi şi consilieri din Iaşi.
4. Acordarea spaţiului pentru organizarea Muzeului CFR Iaşi:

Clădirea CENAFER Iaşi, din Bulevardul Nicolae Iorga nr. 2, pentru  piesele de muzeu de exterior (locomotive, vagoane, maşini grele de cale, şina CF, embleme CF, etc) şi Clădirea Clubului Salariaţilor CFR Iaşi, din str. Râpa Galbenă nr.12, pentru piese de muzeu la interior (manuscrise, fotografii, cărţi, instrucţii, piese mici din domeniul căilor ferate, medalii, permise CF, diplome, filatelie cu specific CF, etc).

5. Parteneriat public-privat pentru integrarea muzeului CFR Iaşi în arhitectura urbanistică a Municipiului Iaşi.

6. Acord de colaborare tehnică de specialitate cu: Muzeul Municipiului Iaşi, Muzeul Armatei de la Cercul Militar Iaşi,

Arhivele Statului din Iaşi, Muzeul CFR Bucureşti.

7. Acord de asociere cu: Sindicatele CFR, Primăria Municipiului Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, Clubul Salariaţilor CFR Iaşi.

8. Organizarea de expoziţii cu caracter feroviar (fotografie, piese muzeu CFR, manuscrise şi cărţi CFR, etc) şi a Simpozionului „Promovarea înfiinţării Muzeului CFR Iaşi”, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată simplă Burdujeni – Roman.

Acţiunile organizate de Asociaţia pentru sprijinirea Comitetului de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi, cu ajutorul inginerului constructor şi jurnalistului Dan Teodorescu, vor fi promovate în mass-media din ţară şi străinătate.
DAN TEODORESCU

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole