Dirijorul român Cristian Măcelaru a preluat poziția de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei

Mandatul dirijorului român Cristian Măcelaru în funcția de director muzical al Orchestrei Naționale a Franței a început marți, 1 septembrie, informează francemusique.fr, care notează că mandatul acestuia debutează anticipat...
Viena

Mandatul dirijorului român Cristian Măcelaru în funcția de director muzical al Orchestrei Naționale a Franței a început marți, 1 septembrie, informează francemusique.fr, care notează că mandatul acestuia debutează anticipat după ce Emmanuel Krivine și-a anunțat demisia în luna mai.

Cristian Măcelaru a fost numit în noiembrie 2019 pentru a-i succeda în 2021 francezului Emmanuel Krivine în fruntea Orchestrei Naţionale a Franţei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din ţară.

În vârstă de 40 de ani, dirijorul român are o dublă misiune: să evidențieze calitățile orchestrei din repertoriul francez și să consolideze influența și locul orchestrei atât la Paris și în regiunile din restul Franței, cât și în întreaga lume.

Cristian Măcelaru se va prezenta publicului în calitate de director al Orchestrei Naționale a Franței pe 24 septembrie la Auditoriul Radio France.

Cristian Măcelaru a dirijat Orchestra națională al Franței pentru prima dată în 2018, ca parte a unui concert-portret al lui Claude Vivier. Pe 23 iulie a susținut unul dintre primele concerte cu audiență la auditoriul Radio France, după închidere, în care a dirijat Barber, Bizet și Grie.

Mandatul lui Măcelarul în fruntea Orchestrei Naționale a Franței va avea o durată de patru ani.

Cristian Măcelaru (n. 15 martie 1980, Timișoara, România) este un dirijor român, director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo, California și dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln.

Cristian Măcelaru s-a format ca violonist în România, în orașul Timișoara.

Viena
Categorii
ActualitateFestivalFranța
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole