Elevi de la Curtea de Argeș, în vizită la Muzeul Național Cotroceni și la Palatul Elisabeta

O zi de istorie și cultură în București “O zi de istorie și cultură în București” a fost tema excursiei tematice organizate de Asociația Femeilor Universitare – Filiala Regina...
Viena

O zi de istorie și cultură în București

O zi de istorie și cultură în București” a fost tema excursiei tematice organizate de Asociația Femeilor Universitare – Filiala Regina Maria.

Beneficiarii proiectului „Voluntar pentru educație” au fost elevi și profesori de la Liceul Tehnologic Ferdinand I, Școala Gimnazială Regina Maria, dar și copii ai membrelor AFU ( elevi la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân / Curtea de Argeș și Școala Gimnazială nr 24 din București).. Agenda evenimentului a cuprins: vizitarea Muzeului Național Cotroceni și a Palatului Elisabeta.

Turul de vizitare a Muzeului Național Cotroceni a inclus: Holul de Onoare care aminteşte de Opera din Paris, Sufrageria Germană decorată în stilul neorenaşterii germane, Salonul Florilor, Salonul de Vânătoare, Biblioteca Regelui Ferdinand, Marele Salon de Recepţie, , Salonul Sheraton, Salonul Oriental Salonul Empire. Apartamnetul Regal, Salonul Henrich al II-lea şi Apartamentul Francez, Salonul Norvevigian,. Dormitorul Reginei Maria, folosit iniţial de Regină, ca atelier pentru pictură şi pirogravură, şi camera copiilor realizată în stil francez.

Un alt obiective înscris pe agenda excursiei tematice   a fost Palatul Elisabeta, reşedinţa oficială a Familiei Regale a României, locul în care se desfășoară majoritatea evenimentelor şi întâlnirilor publice ale membrilor Familiei Regale. Din punct de vedere arhitectural, Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc făcându-l unic între palatele Bucureştiului Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului Corneliu M. Marcu, ca reședință a Principesei Elisabeta, fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Palatul s-a aflat în proprietatea Principesei Elisabeta până la naționalizare în 1948.

Elevii și profesorii din Orașul Regal, însoțiți de o delegație a Asociației Femeilor Universitare, au poposit în Salonul Mihai I, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Sufrageria mare și Galeria de Artă . Vizita la Palatal Elisabeta a fost un bun prilej pentru familiarizarea elevilor cu importanţa şi rolul monarhiei în România,

Ca amintire, Asociația Femeilor Universitare din România le-a oferit elevilor și câte un exemplar din lucrarea “BUCUREȘTI- ghid turistic, cultural, artistic”, broșură publicata la Editura Vremea din București. De asemenea, Asociația Femeilor Universitare le-a mai oferit elevilor și profesorilor bandane verzi pentru Liceul Tehnologic Ferdinand I, orange pentru Școala Gimnazială Regina Maria, roșii pentru copiii membrelor AFU.

Excursia tematică a fost o mare bucurie pentru elevii din Orașul

Elena Chiriță- Membru UZPR

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole