Elevi din Franța și Grecia, în vizită în Sibiu. Vor crea o revistă europeană

Un grup de elevi din Rennes și Atena se află în vizită în Sibiu, la colegii lor de la Școala gimnazială nr. 23. Ieri a debutat cea de-a doua...
Viena

Un grup de elevi din Rennes și Atena se află în vizită în Sibiu, la colegii lor de la Școala gimnazială nr. 23. Ieri a debutat cea de-a doua mobilitate cu elevii în cadrul proiectului Erasmus+ ”Creer une revue europeenne”, în care Școala gimnaziala nr. 23, Sibiu, este partener. ”Elevii din Grecia și Franța au venit la Sibiu dornici să cunoască elemente de identitate ale elevilor români, să se familiarizeze cu tradițiile de aici și să aprofundeze cunoștințele pe care le au despre români și România. Le mulțumim și partenerilor noștri de la Ille et Vilaine, Sibiu, pentru colaborarea frumoasă în cadrul proiectului”, spune directorul școlii, Patricia Gal.

Luni au vizitat castelul Bran, astăzi au redactat articole cu impresii după vizita la ”castelul lui Dracula”, iar miercuri elevii vor participa la ateliere de artizanat la Muzeul Astra. Joi, invitații vor avea o binemeritată pauză, în care vor gusta preparate specific românești, oferite de părinții elevilor din școală. ”Apoi îi așteaptă o altă surpriză: o întâlnire cu participanții la alt proiect Erasmus+, de la Școala gimnazială ”I.L.Caragiale”, Sibiu, începând cu ora 14,00, întâlnire organizată în cadrul zilelor Erasmus, cu titlul Erasmus meets Erasmus, o sărbătoare a toamnei, cu dansuri tradiționale și preparate specific românești. Vineri, partenerii noștri vor vizita capitala, apoi vor zbura spre țările lor, cu multe lucruri frumoase de spus și de împărtășit despre frumusețea locurilor și a oamenilor din România”, spune Patricia Gal.

de Alin Bratu

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro

Viena
Categorii
Franța
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole