Eminescu recitat în Quintanar de la Orden de români și spanioli

La sediul Asociației culturale hispano-române „Oamenii” (Gente) din localitatea toledană Quintanar de la Orden (Spania) s-a sărbătorit sîmbătă 13 ianuarie 2018 orele 18 „Ziua Națională a Culturii Române” 2018....
Viena

La sediul Asociației culturale hispano-române „Oamenii” (Gente) din localitatea toledană Quintanar de la Orden (Spania) s-a sărbătorit sîmbătă 13 ianuarie 2018 orele 18 „Ziua Națională a Culturii Române” 2018.

Este al treilea an consecutiv în care această asociație sărbătoreste această zi importantă pentru cultura română printr-un recital poetic, susținut în limba română și spaniolă, dedicat luceafărului poeziei naționale, Mihai Eminescu.

La acest eveniment au asistat reprezentanți de seamă din partea autorităților române și spaniole cum ar: D-na Doina Boblea, consul în Consulatul României din Ciudad Real, D-nul Sorin Bălășcău, președintele asociației Oamenii, D-nul Juan Carlos Sanchez, consier pe probleme de cetățeni și asociații, D-nul Eloy Baon, consilier de economie,dar și alți consilieri din opoziție.

Ca de obicei, la activitățile acestei asociații extrem de active pe plan local au participat reprezentanți ai altor asociații și mediile de presă.

După cuvintele de mulțumire aduse, de președintele asociației Oamenii, Sorin Bălășcău, celor prezenți  la acest moment unic pentru comunitatea românească din Quintanar de la Orden, doamna consul Doina Boblea a ținut să specifice că acest act cultural deschide programul evenimentelor pe 2018 dedicate împlinirii a un veac de la Marea Unire.

Vicepreședinta asociației „Oamenii”, D-na Paula Daniela Furtună pe fondul muzicii lui Zamfir a facut o succintă prezentare în spaniolă a poetului național Mihai Eminescu, importanța acestui scriitor dar și moștenirea lăsată literaturii române și generațiilor mai tinere.

Astfel de activități culturale au menirea de a crea legături de prietenie între comunitatea română și poporul spaniol fiind una dintre căile de cunaștere a celor două culturi iar primăria din Quintanar de la Orden va sprijini toate activitățile de acest gen.

Reprezentanții primăriei au mulțumit comunității românești pentru efortul depus la bunăstarea și prosperarea Spaniei și au precizat că în această localitate există o atmosferă pașnică și de prietenie între români și spanioli.

 

Viena
Categorii
Spania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole