Etapa cu „ghinion” în contul echipei de futsal Poli Iaşi

  Etapa a 13-a din prima ligă de futsal a fost una cu „ghinion” pentru formaţia Poli Iaşi, cea care a pierdut cu scorul de 7-0 (2-0) confruntarea din...
Viena

 

Etapa a 13-a din prima ligă de futsal a fost una cu „ghinion” pentru formaţia Poli Iaşi, cea care a pierdut cu scorul de 7-0 (2-0) confruntarea din deplasare, din faţa echipei Futsal Club Dunărea Călăraşi. Meciul de sâmbătă, 19 ianuarie 2019, de la Călăraşi a fost la discreţia echipei gazdă, condusă de pe banca tehnică şi din teren de antrenorul-jucător Marian Şotârcă. Comparativ cu „dunărenii”, formaţia moldavă nu a avut nici un antrenor la acest joc, deoarece principalul Nelu Stancea s-a „mutat” la Autobergamo Deva, iar secundul Florin Nichifor a fost disponibilizat!

Mai mult chiar, ieşenii au mai pierdut şi câţiva jucători de bază la acest început de mini-retur, deoarece Antoni Jodas Vives „Toni” s-a transferat la Autobergamo Deva, Radu Pisică şi Mario Şchiopu au luat drumul Buzăului, spre echipa SCM Gloria, iar Radu Guţu s-a operat de hernie inghinală şi a devenit indisponibil pentru o perioadă de timp. Iar în jocul de la Călăraşi nu a putut evoluat nici căpitanul Andrei Despan, care a fost suspendat!

În schimb, la ACS Futsal Poli Iaşi a revenit Liviu Ruxandari (de la echipa Informatica Timişoara, după ce formaţia de pe Bega a rămas fără mulţi jucători de bază şi fără o prea mare susţinere financiară), au sosit spaniolii Rafael Gonzales Carrion (22 ani) şi Gerard Dengra Vera (28 ani), iar Alexandru Pricop a revenit şi el la antrenamente, după o lungă perioadă de convalescenţă. A revenit pe teren şi Ştefan Tudorache, care ocupă în acest sezon şi postul de preşedinte executiv şi delegat în cadrul noii grupări de fotbal în sală ieşene. Portarul ucrainian Ruslan Slobodyanyuk a reuşit, în sfârşit, să fie legitimat pentru formaţia ieşeană.

În jocul Dunărea Călăraşi – Poli Iaşi 7-0 (2-0), autorii golurilor au fost brazilianul Rodrigo Coelho Confettura (min. 3), Gabriel Şerban (min. 11 şi 35), spaniolul Yañez Galan Alberto (min. 26 şi 34),  Ionuţ Movileanu (min. 33) şi Andrei Dănuţ Ghiuţă (min. 40).
Pentru ACS Futsal Poli Iaşi au evoluat jucătorii: Ruslan Slobodyanyuk – Liviu Ruxandari, Valentin Pricop (căpitan), Rafael Gonzalez Carrion, Denis Pasnicu, apoi Ioan Grigoraş – Ştefan Tudorache, Eduard Popovici, Gerard Dengra Vera. Au stat doar pe banca tehnică Alexandru Pricop şi Robert Bicer. Maseur: Marian Sărbătoare.
Futsal Club Dunărea Călăraşi a evoluat cu următorul lot de jucători: Andrei Costin Moldovanu (titular), Cătălin Costel Bejenaru (rezervă) – Marian Şotârcă, George Daniel Tomescu,

Gabriel Şerban, Rodrigo Coelho Confettura, Doru Cristian Rotaru, Yanez Galan Alberto, Monteiro Augusto Thyago,

Ionuţ Movileanu, Andrei Dănuţ Ghiuţă, Paulo Nuno Costa Pinto, Gelu Niţu.
De la gazde au lipsit portarul spaniol Igor Garcia Fernandez (accidentat), jucătorii de teren Marian Alexandru Plugaru şi portughezul Cesar Antonio Torralvo Ribeiro (ambii suspendaţi), dar şi sârbul Stefan Krstic (care nu i s-au rezolvat actele de transfer).
Meciul Călăraşi – Iaşi a fost condus de brigada Liviu Chiţa – Daniel Vasile Pop, rezervă fiind Marius Traşcă, iar observator federal fostul arbitru internaţional Bogdan Sorescu, toţi din Piteşti.
Etapa a 13-a a fost deschisă sâmbătă de meciul CS United Galaţi – Bukovina Vicov 16-6 (9-2).
Duminică, pe 20 ianuarie, se mai dispută partidele SCM Gloria Buzău – CFF Clujana Cluj-Napoca şi Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva. A fost anulată (!!!) partida Imperial Wet Miercurea Ciuc – Informatica Timişoara.
În acest moment, clasamentul în Liga I de futsal arată astfel:
1. CS United Galaţi               13    11    1      1      80-29      31*

2. Autobergamo Deva            12    9      2      1      99-26      29

3. Imperial Wet M. Ciuc       12    8      1      3      74-33      25

4. Informatica Timişoara       12    7      3      2      68-27      24

5. FC Dunărea Călăraşi         13    7      3      3      65-33      24

6. FL Odorheiu Secuiesc       12    6      2      4      88-55      20

7. ACS Futsal Poli Iaşi         13    4      1      8      36-46      13

8. SCM Gloria Buzău            12    2      1      9      25-74      7

9. Bukovina Vicov                 13    1      0      12    39-147    3

10. CFF Clujana Cluj             12    0      0      12    19-123    0
(*) – Echipa din Galaţi este penalizată cu 3 puncte de către FRF.

Runda cu nr. 14 programează jocurile:
– 25 ianuarie: Informatica Timişoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.

– 26 ianuarie: Autobergamo Deva – CS United Galaţi (un mare derby).

– 27 ianuarie: CFF Clujana Cluj-Napoca – Futsal Club Dunărea Călăraşi şi Bukovina Vicov – SCM Gloria Buzău.
– 29 ianuarie (marţi, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă, intrarea liberă): ACS Futsal Poli Iaşi – Imperial Wet Miercurea Ciuc.
Vă mai informăm că, în optimile de finală ale Cupei României, în deplasare, ACS Futsal Poli Iaşi se va confrunta cu CSM Târgu Mureş. În continuare, în runda cu nr. 15 din campionat, la Iaşi, ACS Futsal Poli va întâlni pe Informatica Timişoara.
DAN TEODORESCU

Viena
Categorii
Sport
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole