EUROPA ȘI NOII EUROPENI

Citat din cugetările lui Andre Marlaux : ” Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”. Campionatul european de fotbal pentru echipe naționale de jucători sub 21...
Viena

Citat din cugetările lui Andre Marlaux : ” Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”.

Campionatul european de fotbal pentru echipe naționale de jucători sub 21 de ani , cu bucuriile din grupe și amărăciunea finală pe care ne-a produs-o , m-a făcut să scriu cele de mai jos . Dar nu din considerente sportive , sau nu numai , ci mai ales pentru o încercare de analiză socială , politică și național-religioasă . Și , pentru a nu fi considerat șovin – ceea ce precis nu sunt –  sau antieuropean , ceeace deasemenea nu sunt , mă voi folosi de citate din scrierile și analizele unora mai știutori decât mine , ba chiar specializați în astfel de probleme .  Dar ceea ce doresc eu este o Europă a națiunilor , fiecare cu specificul său, aducând bogația națională la buchetul comun. Spun că de la campionatul european de fotbal tineret mi se trage , așa este : echipa Franței a colorat terenul cu scorul de 9 – 2 în favoarea  Africii Centrale și de Nord față de vechii gali , Anglia nu s-a lăsat nici ea mai prejos , Germania a adus tineri din Orientul Apropiat , cam 5 din 11 , nici celelalte echipe nu au fost 100% … autohtone . Excepție ? România și Croația . Țări din est . Dacă pot înțelege prezența tinerilor născuți în occident din părinți care au venit din fostele colonii ale unor metropole precum Spania , Franța , Belgia , Anglia , țări ce-și plătesc datoriile de colonizare , mai puțin mă împac cu ideea ”aclimatizării” unor tineri pe bază de talent (de ce nu-i lăsăm să joace pentru patriile lor?) sau proveniți din migrația masivă acceptată de Germania cu acordare rapidă de drepturi și cetățenii . Model însușit cam repede și de conducerea bruxelleză a Europei unite care nu întotdeauna ține seama sau măcar NU ne întreabă și pe noi , cei de pe la răsărit .

            Și acum continui cu citate .

Un studiu din 2018 al World Health Organization relevă faptul că în unele țări europene numărul migranților este 3-4 ori mai mare decît informează documentele oficiale. Estimarea ponderii totale a migranților arată că ar fi vorba despre cca. 10 % din actuala populație a EuropeiAdică în jur de 91 de milioane!Când într-o frumoasă dimineață, milioane de bărbați din multiple țări din jumătatea nordică a continentului african se trezesc cu un unic gând, acela de a se muta în Europa, sigur-sigur, extrem de sigur, nu poate fi vorba despre ceva pur întâmplător. Iar dacă nu este întîmplător, este precis organizat. Atît de organizat încât toți cei porniți înspre Europa au rucsacuri identice, încălțăminte identică, terminale smart identice pe care au ruta pe care trebuie să o parcurgă și, ce să vezi, au și banii necesari. Pe carduri de debit preplătite, de la MasterCard. Întîmplător, desigur. Numai traversarea Mediteranei costă în jur de 11.000 de euro. Cash. Nu, toți acești indivizi nu erau ”refugiați”! Între ei se regăseau și refugiați, undeva în jur la 5% din întreaga masă de migranți. Ceea ce e deja stiut este ca 95% din emigrantii ilegali nu au drept de azil si vin cu documente false . Dar cel mai important lucru este că Islamul are ca punct principal invadarea Europei  cu sute de milioane de moslemi și instalarea unui fel de Califat unde domnește Sharia și religia principala e Islamul. Se vehiculează că George Soros ar fi declarat: ”Voi investi 500 de milioane ca să fac migrația de neoprit”.

Horia Ștefan (Nucu) Cimpeanu scrie într-un articol mult vehiculat on-line cele ce urmează : Ofițerii de informații austrieci, relevau în 2015 că Guvernul Statelor Unite ar finanța migrația, susține Mondialisation.ca. Epoca Obama! Am mai scris că Judicial Watch a descoperit că Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros a utilizat bani publici americani prin intermediul Departamentului de Stat. Austriecii au descoperit că banii americani plăteau transportul naval dinspre Africa înspre Europa.Firma ORS Services a primit de la Guvernul german 21 milioane de euro pe an ca să gestioneze chestiunea refugiaților. Conducerea ORS este asigurată de Equistone Partners Europe, afiliat Barclays Bank, care aparține familiei Rothschild. Mayer Armschel Rotschild, adevaratul arhitect al construcției bancare declara la începuturi , în 1790: “Permiteți-mi să emit și să controlez banii unei națiuni și nu mă privește cine scrie legile”. Marile concerne încurajează o Europă fără granițe, pe motiv că ar avea pierderi de miliarde… așa încât o Europă fără granițe e profitabilă pentru ei, aduce miliarde beneficii, lucrurile produse ieftin în țările sărace europene se vând foarte bine…  dar distrugerile provocate de migrație, întreținerea milioanelor de emigranți sunt, de fapt, miliarde plătite doar de cei care muncesc și plătesc impozite… Cei săraci devin tot mai săraci, cei bogați tot mai bogați.                                                                                                                                          

Oare ce a spus Renaud Camus ca să fie catalogat drept extremist : ”Nefăcând diferența dintre cetățean (cel care respectă regulile) și individul fără acte, aflat ilegal în țară (și care nu respectă nici o regulă), statul se poziționează fățiș împotriva propriului cetățean! ”Cum bine remarcă Renaud Camus, însuși actul delict devine izvor de drept, iar asta se face chiar cu complicitatea justiției ! Ceea ce descoperă  Camus este cetățenia și distincția dintre cetățean și ne-cetățean.                                                                                                                             Un grup de intelectuali neo-conservatori au semnat „Declarația de la Paris”, în care pledează pentru rădăcinile creștine (ortodoxe,catolice și protestante) ale Europei și resping o politică de imigrație fără asimilare, care înseamnă colonizare ( de R.M. -HotNews.ro , 20 noiembrie 2017) . Manifestul, semnat de intelectuali conservatori și creștini ca Remi Brague, Philippe Beneton, Chantal Delsol, Robert Spaemann sau Roger Scruton, afirmă că „falsa Europă  permisivă se crede a fi apogeul civilizației noastre, dar în realitate se pregătește să ne confiște patriile”.         

Să trecem și la ceea ce spun românii despre noi și Europa , dar și la ceea ce spun străinii despre români.

Gelu Vișan observa încă din 2017 că: ”Maidanul ucrainean a fost adus la noi  pentru că România se încăpățânează să fie o țară ortodoxă care-și apără tradițiile milenare și pentru că românii își doresc să trăiască într-un Stat Național Unitar, așa cum e prevăzut în Constituție; ba mai mult, se încăpățânează să-și dorească să iasă din starea de Piață de Consum și nu Piață Comună  cum este socotită de  occidentali România acum. . Să dorești ca România să fie Stat Național Unitar în momentul în care politicieni europeni, dar și unii politicieni români vorbesc despre Statele Unite ale Europei, este împotriva celor care vor să domine și să conducă Europa. Să fii o țară ortodoxă într-o Europă în care 50% din francezi se declară atei sau musulmani, în care noua religie este consumerismul și LGBT, iar pe deasupra să fii și vorbitor de latină de mii de ani, este ca un ghimpe în coasta globaliștilor; iar pe deasupra, să-ți aperi și tradițiile și Capitalul Autohton, este pentru unii prea  mult prea mult.”        Sunt și unele acuzatii explozive din partea lui Gelu Vișan – fost deputat PDL și fost secretar executiv al PMP – la adresa președintelui Klaus Iohannis. G.Vișan sustine nici mai mult nici mai puțin decât că Iohannis ar urmări, prin radicalizarea protestelor de stradă , crearea unei mișcări secesioniste care să aibă drept finalitate ruperea Transilvaniei de România . (Sursa: G.Vișan- Operațiunea Coridorul).

Parcă nu-mi vine să cred , poate fi doar o politichie . Dar , important este să cunoaștem și tradițiile la care se referă dl.Vișan , ca și unii cercetători străini care ne cunosc bine istoria și obiceiurile .

Iată , de pildă :

Cel mai vechi schelet uman  a fost găsit în Râmnicu Vâlcea, și poreclit „pescarul de la lacul Getic” care  a fost datat de americani ca având 1 milion de ani .  

Civilizaţia străveche, mai veche cu 1000 de ani decât cea sumeriană, este localizată în estul ţării, la Cucuteni . Tăbliţele de la Tartaria, sunt cu 1000 de ani mai vechi decât cele Sumeriene .  Marco Merlini, arheolog italian (n. 1953), spunea referitor la plăcuţele de la Tărtăria: „Oasele ca şi plăcuţele sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Este rândul nostru să gândim că scrierea a început în Europa cu 2000 de ani înaintea scrierii sumeriene . În România avem o comoară imensă, dar ea nu aparţine numai României, ci întregii Europe.”Iar . John Mandis argumentează „Cele mai vechi descoperiri ale unor semne de scriere au fost făcute la Turdaş şi Tărtăria”.Se recunoaște deci că Tăbliţele din Munţii Neamţului, sunt  tot mai vechi decât tăbliţele sumeriene cu 1000 de ani.

 Descoperirea din Masivul Bucegi, din anul 2003 – 11 august  :  americanii şi românii pătrund sub Masivul Bucegi şi descoperă o sală a proiecţiilor cu holograme care au arătat istoria adevărată a terrei .

O altă descoperire în Masivul Sureanu din 1990 – când și unde  au găsitt un munte ticsit cu filoane de aur pur, de un metru lungime, lucru inexistent pe planetă, căci aurul se găseşte numai în formă de minereu combinat cu alte nemetale .                                                                                                                                                                     Cel mai vechi cuptor, de pe această planetă, de topit metale s-a găsit la Câmpeni și a fost atestat la aproximativ 6000  i.e.n.

Vă propun și o selecție de citate de o valoare extraordinară pentru istoria și identitatea noastră, adunate de pasionatul cercetător Marius Fincă :

Sumerologul rus A. Kifisim: „Strămoşii rumânilor au exercitat o influenţă puternică asupra întregii lumi   antice, respectiv a vechii Elade, a vechiului Egipt, a Sumerului şi chiar a Chinei”

Pitagora (580 î.H – 495 î.H), face zece referiri la valorile superioare ale geţilor. În „Legea 1143” el spune: „Călătoreşte la geţi nu ca să le dai legi, ci să tragi învăţăminte de la ei. La geţi toate pământurile sunt fără margini, toate  pamânturile sunt comune.”
           Homer: „Dintre toate popoarele geţii sunt cei mai înţelepţi.”
           Louis de la Valle Pousin: „Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi consideraţi strămoşii Omenirii.”
           Ludwig Schlozer  (Russische Annalen-sec XVIII): „Aceşti volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wolsche, ci VLAHI (RUMUNI), urmaşi ai marii şi străvechii  seminţii de popoare a tracilor, dacilor şi geţilor, care şi acum îşi au  limba lor proprie şi cu toate asupririle, locuiesc în Valachia, Moldova, Transilvania şi Ungaria în număr de milioane”.
            Julles Michelet, Paris 1859, către trimisul lui Cuza: „Nu invidiaţi vechile popoare, ci priviţi pe al vostru. Cu cât veţi săpa mai adânc, cu atât veţi vedea ţâşnind viaţa”.
            Miceal Ledwith (Consilier al Papei Ioan Paul al II-lea): „Chiar dacă se ştie că latineasca e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi  limba Imperiului Roman, iar limba rumună este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba rumună sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers! Cu alte cuvinte, nu limba rumună este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă rumună. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din  Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale”.
             Daniel Ruzo (1968): „Am cercetat munţi din cinci continente, dar în Carpaţi am găsit monumente unice dovedind că în aceste locuri a  existat o civilizaţie măreaţă, constituind  centrul celei mai vechi civilizaţii cunoscute astăzi”.
            Marc Pagel (profesor, şef al laboratorului de bio- informatică la Universitatea Reading, Anglia): „Acum 10.000 de ani în spaţiul carpatic a existat o cultură, un popor care vorbea o limbă unică şi precursoare a sanscritei şi   latinei”.

          Iar împăratul Iosif al II-lea recunoștea :  „Aceşti bieţi supuşi rumuni , care sunt fără îndoială cei mai vechi şi mai numeroşi în Transilvania, sunt atât de de chinuiţi şi încercaţi de nedreptăţi de oricine, fie ei unguri sau saşi, că soarta lor, dacă o cercetezi este într-adevar de plâns…”                                                                              Profetul indian Gupta Swami a prezis că din zona Bucovinei va răsări cea mai puternică personalitate politică a mileniului 3, care va fi mântuitorul omenirii. Gupta Swami s-a arătat impresionat de mănăstirile din Bucovina şi a ţinut să anunţe că în viitor de pe aceste meleaguri se va ridica un om ce va opri decăderea României şi va transforma ţara într-una dintre cele mai puternice state de pe glob.

Iată de ce eu cred că avem tot dreptul  să ne păstrăm așa cum Bunul Dumnezeu ne-a lăsat și  cum Apostolul Andrei ne-a botezat , fără să le negăm altora dreptul de a fi sau a nu fi așa cum vor ei , dar nici Europa Unită , nici vecinii darnici sau dornici nu ne pot schimba .

 Pentru că …   La noi și caprele negre sunt  cafenii … La fel și albinele sălbatice carpatine . Și ambele specii trăiesc în sau sub stejari. Căci aici, în România, din stejar – stejar răsare .

Bunul Dumnezeu în Sfânta Lui Treime să ne apere și să mântuiască poporul român creștin-ortodox și veșnic aici , la Marea cea Mare și sub Carpați !

Mihai Miron

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole