Eveniment cultural-istoric, la Ploiești

Lansarea cărții ”JURNALUL CAVALERULUI”, în prezența autorului: ing.Mircea Cosma, presedintele Societății cultural-istorice ”Mihai Viteazul” Ploiesti și fost presedinte al Consiliului judetean Prahova. Acest prim volum din Jurnal (care in...
Viena

Lansarea cărții ”JURNALUL CAVALERULUI”, în prezența autorului: ing.Mircea Cosma, presedintele Societății cultural-istorice ”Mihai Viteazul” Ploiesti și fost presedinte al Consiliului judetean Prahova.

Acest prim volum din Jurnal (care in final va avea trei volume) reconstituie, pas cu pas, campania militară a unui pluton român de Vânători de Munte din Divizia 2, Batalionul 9 ”Vulcan”, desfășurată pe traseul Prut-Marea de Azov- Muntii Caucaz-Crimeea, in perioada 22 iunie 1941- 1 august 1943.

Comandantul plutonului, sublocotenent Ioan Alexandru Cosma, invățător din Transilvania, se dovedeste a fi nu numai un înzestrat militar, ci si un talentat si pasionat ”jurnalist de front”. In paginele caietelor sale el notează, aproape zilnic, vibratia apocaliptică a trăirilor de război.

Puse cap la cap, aceste însemnări au constituit arhitectura Jurnalului, împlinită de fiul său, ing. Mircea Cosma, născut la 1 Decembrie 1945 (ce zi fatidică pentru destinul său! – n.a.), cu sprijinul intregii familii.

 Să mai mentionăm faptul că ing.Mircea Cosma este membru al Academiei Europene de Relatii Economice și Culturale de la Roma și membru fondator al Fundatiei ”Constantin Stere” Bucov.

De asemenea, este colaborator  la Parlamentul României și presedinte de onoare al Agentiei Europene de Energii Regenerabile, Filiala Prahova.

De numele său si al societații cultural-istorice ”Mihai Viteazul” se leagă și realizarea a 206 statui închinate marilor personalitati ale istoriei și culturii poporului român, amplasate in peste 15 țări ale lumii.

Lansarea cărții a avut in sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiesti, in prezenta unui numeros public, multi dintre cei care au cumpărat cartea obtinând autograful autorului.

In prezidiul manifestarii au luat loc, alături de autorul cărtii, lector univ.dr.Florian Bichir, col(r) Dumitru Codiță, Laura Mihaela Fulgeanu Moagher – deputat in Parlamentul României, Cristian Mihai Ganea – viceprimar al municipiului Ploiesti.

Cartea a apărut la Editura ”DORINȚA Ploiesti-Chișinău” 2019.

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole