Expoziţia de fotografie Arbori bătrâni, semnată Florin Ghenade, prezentată la Varşovia

Începând din 3 octombrie, timp de două luni, Institutul Cultural Român de la Varşovia va prezenta în capitala poloneză proiectul Arbori bătrâni, semnat de Florin Ghenade, într-o expoziţie de...
Viena

Începând din 3 octombrie, timp de două luni, Institutul Cultural Român de la Varşovia va prezenta în capitala poloneză proiectul Arbori bătrâni, semnat de Florin Ghenade, într-o expoziţie de fotografie în aer liber.

Imaginile, înfăţişând copaci impresionanţi, cu coroane regale şi trunchiuri majestuoase, imortalizaţi în întunericul nopţii, vor fi expuse privitorilor în ambient stradal, atât în plină lumină, cât și în nocturnă, sub forma unor panouri de mari dimensiuni. Artistul a lucrat trei ani la acest proiect, fotografiind arbori remarcabili din România, reunind în imagini un extraordinar patrimoniu natural şi cultural. Lucrările lui Florin Ghenade vor fi prezentate în capitala poloneză prin amabilitatea Galeriei Posibilă din Bucureşti.

Născut în 1982, la Roman, Florin Ghenade trăiește și lucrează în București. Este licențiat al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității  Naționale de Arte din București, secția Foto-Video. Anterior, a urmat, timp de trei ani, cursurile Facultății de Filosofie din cadrul Universității București. A participat la târgurile de artă Art Safari București 2016 și  Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania. Lucrările sale au fost expuse la București, Cluj-Napoca, Timișoara.

Expoziţia Arbori bătrâni va oferi publicului polonez şansa de a cunoaşte diversitatea scenei artistice contemporane româneşti, în acelaşi timp un element definitoriu al peisajului tipic românesc, al cărui topos vizual – aşa cum comentează antropologul Ioana Popescu – nu este nici lanul de grâu, nici turmele păscând în vârf de munte, ci copacul bătrân și umbros.

Institutul Cultural Roman de la Varsovia
Rumunski Instytut Kultury
ul. Chopina 10
00-559 Warszawa

Viena
Categorii
Polonia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole