Expoziţia „Elefanţi, cuci, cai şi EU” – un secol de jucării românesti pentru copii – la Pisek, Republica Cehă

  În perioada 13 iunie – 2 septembrie 2018, Centrul Cultural Sladovna din oraşul Pisek va găzdui expoziţia interactivă de jucării româneşti, intitulată Elefanți, cuci, cai și EU. Expoziţia...
Viena

 

În perioada 13 iunie – 2 septembrie 2018, Centrul Cultural Sladovna din oraşul Pisek va găzdui expoziţia interactivă de jucării româneşti, intitulată Elefanți, cuci, cai și EU.

Expoziţia invită copiii însoțiți de părinți sau grupurile din învățământul formal să ia parte la o aventură culturală care pornește de la obiectele lor preferate: jucăriile. Elefanți, cuci, cai și EU, dar și păpuși, marionete, cerbi, mingi, mașinării delicate, mici instrumente muzicale și clopoței. Toate acestea se prezintă ochilor, mânuțelor și curiozității copiilor, după ce au stat ascunse în lumea unui colecționar pasionat, domnul Iosif Herțea. Și pentru că lumea aceasta devenise prea mare, diversă și interesantă, a fost numită colecție și a fost dăruită Asociației Da’DeCe din România pentru că ea să fie deschisă și disponibilă celor care știu cel mai bine ce să facă cu ea: copiii.

Și pentru că jucăriile erau fie frumoase, fie pufoase, fie jucăușe, fie păreau că acum încep să vorbească, curatorii (oamenii care știu să creeze povești din obiecte și să le așeze într-o expoziție astfel încât să bucure oamenii) au conceput o expoziție special pentru copii dar și pentru adulții care vor să-și amintească de copilărie și de obiectele cele mai dragi de atunci. Conceptul este special gândit pentru copii, aceștia având la dispoziție 5 spații interactive, fiecare dezvăluind câte o poveste și câte un obiect sau o serie de obiecte: Cuci, Băț, Cârpă și Plastic, Spitalul de jucării, Teatrul lui Kasperl, Jucării mici etc.

Proiectul este organizat de către Asociația Da’DeCe din România și Centrul Cultural Sladovna din Pisek, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga și reprezintă o ocazie de a prezenta tema Centenarului prin referire la istoria jucăriilor românești în contextul ultimei sute de ani.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 iunie, ora 17:00, la Sladovna Pisek, iar expoziţia va putea fi vizitată până pe 2 septembrie 2018.

Adresa:

Sladovna Písek o.p.s
Velké náměstí 113
397 01 Písek

Program de vizitare:

Iunie

Marţi – Sâmbătă: 9:00 – 18:00

Duminică: 9:00 – 17:00

Iulie – August

Luni – Duminică: 9:00 – 18:00

http://www.sladovna.cz/cs/akce/P101004-sloni-kukacky-kone-a-ja-vernisaz

Sursa: http://www.icr.ro

Viena
Categorii
Cehia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole