Expoziția „Timp vital” în comunitatea românească din Quintanar de la Orden

Sâmbătă 1 octombrie 2016 începînd cu orele 20:00 Asociația culturală hispano-română Gente (Oamenii) din localitatea manchegă Quintanar de la Orden a inaugurat în sala de expoziții din localitate o...
Viena

Sâmbătă 1 octombrie 2016 începînd cu orele 20:00 Asociația culturală hispano-română Gente (Oamenii) din localitatea manchegă Quintanar de la Orden a inaugurat în sala de expoziții din localitate o expoziția deosebit de interesantă și originală a artistului spaniol Vicente Jimenez Garcia.
La acest eveniment au fost prezențe autoritățile locale în frunte cu primarul localității din Quintanar de la Orden, Juan Carlos Navalon Lopez-Brea, președintele asociație „Gente”- Sorin Bălășcău, reprezentanți ai asociațiilor locale, mass-media și prieteni ai culturii fără frontiere.
Expoziția comisariată de sculptorul român Mihai Camara face parte din programul activităților toamnă-iarnă 2016 a asociației Gente, fapt ce scoate în evidență că această comunitate este una dintre cele mai active din Spania.
Lucrările expuse în localitatea machegă sunt realizate din piatră, fier și lemn, un amestec de originalitate în care timpul,ca o obsesie a artistului, i-au forma fizică. Se pot descifra momente din viață și trăiri zilnice pe care artistul le poate exprima cel mai bine prin aceste minunate lucrări care au tendința de a obliga publicul vizitator în a face o mică reflexie personală .
Președintele Asociației culturale hispano-române Gente (Oamenii),Sorin Bălășcău a mulțumit asistenței pentru prezența la acest eveniment cultural dar și a colaboratorilor (primăria din localitate, Entremontes, Magazinului El Paseo, Restaurantului San Isidro și Anis de la Asturiana) pentru ajutorul acordat. Sorin a oferit artistului Vicente și comisarului expoziției Mihai o pungă cu produce tipice din Quintanar de la Orden ca o mică amintire a trecerii lor prin această localitate.
Expoziția este deschisă până în ziua de 12 octombrie.

Conducerea asociației Gente

Viena
Categorii
Sens GiratoriuSpania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole