Expoziție de artă populară maramureșană la ICR Istanbul

  În perioada 7 – 12 septembrie 2018, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează o expoziție inedită de artă populară maramureșană. În cadrul expoziției vor fi...
Viena

 

În perioada 7 – 12 septembrie 2018, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează o expoziție inedită de artă populară maramureșană.

În cadrul expoziției vor fi prezentate publicului costume populare specifice zonei, obiecte din ceramică, obiecte din lemn, bunuri de artizanat, articole textile, broderii, precum și albume de promovare a Maramureșului.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 7 septembrie 2018, începând cu ora 19:00, în spațiul expozițional al Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, din Piața Taksim. Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 7 – 12 septembrie a.c.

Proiectul organizat de ICR Istanbul împreună cu Primăria Recea, Maramureș și Asociația România pentru Asistență și Solidaritate Socială contribuie la cunoșterea culturii tradiționale și a valorilor patrimoniului cultural românesc de către publicul local în vederea consolidării unei imagini favorabile a României.

În egală măsură, evenimentul reprezintă și o foarte bună ocazie de a reuni  comunitatea românească din Istanbul și de a-i întări sentimentul de apartenență la cultura și identitatea națională.

Astfel, ICR Istanbul contribuie la promovarea şi valorificarea artei tradiţionale maramureșene în spaţiul turc, în particular, dar și a diversității culturale naționale, în general.

Proiectul reprezintă și o continuare firească a programelor ICR Istanbul privind conservarea unei imagini pozitive, pline de dinamism şi vitalitate a produsului cultural românesc, cu accent pe racordarea acestuia la valorile europene şi mondiale. – transmite ICR Istanbul.

 

Contact:

Institutul Cultural Român “Dimitrie Cantemir” Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel:(+90212) 292 43 45

fax:(+90212) 292 46 26

email: icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro

 

 

Viena
Categorii
Turcia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole