Franța a câștigat Campionatul european de handbal feminin

Franta este campioana europeana la handbal feminin. Dupa un meci fabulos, in care cea mai buna jucatoare a fost eliminata degeaba. Pineau, fosta jucatoare in Romania, la Oltchim si...
Viena
Franta este campioana europeana la handbal feminin. Dupa un meci fabulos, in care cea mai buna jucatoare a fost eliminata degeaba. Pineau, fosta jucatoare in Romania, la Oltchim si HCM, a plans in tribuna tot restul partidei. Dar echipa s-a mobilizat fara ea si, ajutata de un public efervescent, au invins masinaria rusa, solida si agresiva. Cea care ne-a demolat pe noi. SI in fata carora pierdusera meciul inaugural al acestui campionat.
O mare diferenta de abordare. Antrenoru rus a urlat la propriile jucatoare si la sfarsit le-a intors spatele. Nimeni nu l-a privit in ochi. Antrenorul francez a vorbit calm si politicos, alaturi de el a vorbit si capitana echipei. O jucatoare chiar l-a contrazis, lasa-ma sa termin, te rog, i-a raspuns zambind.
Buna dispozitie a invins. La sfarsit echipa s-a strans in jurul ui Pineau, care continua sa planga, de aceasta data pe teren.
Acum exact un an au castigat titul mondial. Cea mai simpatica faza a serii, o portarita a Frantei care a scos limba dupa ce a prins o minge. Era imediat dupa eliminarea aberanta a lui Pineau. De acolo nu au mai lasat meciul din mana.
Bravo, les championnes!
Ciprian Apetrei
 
Saint Brieuc, Bretagne
Viena
Categorii
Franța
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole