Gala Propatria Festival 2018

    Festivalul Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești Ediția a VIII-a Roma, 29 septembrie – 21 octobrie 2018 #PropatriaFestival2018 EXCELENṬA ROMÂNEASCĂ ÎN SCENĂ LA ROMA LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL...
Viena

 

 

Festivalul Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești

Ediția a VIII-a

Roma, 29 septembrie – 21 octobrie 2018

#PropatriaFestival2018

EXCELENṬA ROMÂNEASCĂ ÎN SCENĂ

LA ROMA LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL PROPATRIA-

TINERE TALENTE ROMÂNEȘTI, a VIII-a  ediţie

 

   GALA TINERELOR TALENTE – PREMIILE DE EXCELENṬĂ PROPATRIA

Director artistic: Mara DOBRESCU

Sâmbătă 21 octombrie 2018

Teatrul Golden – Via Taranto 36 Roma – orele 11.00 – 15.00

#PropatriaFestival2018

După un adevărat maraton cultural, a 8° ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL PROPATRIA-TINERE TALENTE ROMÂNEȘTI se apropie de final.

Duminică, 21 octobrie 2018, la Roma, va avea loc GALA TINERELOR TALENTE și decernarea PREMIILOR DE EXCELENȚĂ PROPATRIA care va fi, ca în fiecare an, punctul culminant al  Festivalului organizat şi promovat de către Asociaţia culturală româno-italiană Propatria in colaborare cu Accademia di Romania la Roma cu susţinerea Ambasadei României în Italia.

Vor sosi la Roma pentru acest eveniment numeroși participanți și oaspeți din mai multe țări: România, Italia, Moldova, Franta, Austria, UK, Finlanda, SUA. Protagoniştii vor fi tinerii şi adolescenții români talentați din Diaspora, care s-au afirmat obținând rezultate remarcabile în muzică, arte vizuale, sport sau alte domenii. Publicul va avea totodată plăcerea să întâlnească și personalități de vârf din lumea culturală românească. Spectacolul de gală va fi un triumf de momente artistice de excelență.

Pe scena de la GOLDEN vor urca și  în această ediţie nume importante ale sportului și artei. Amintim cu mândrie numele cercetatoarei în biologie moleculară Dana BRÂNZEI, Director al programului de cercetare „mecanisme de reparare ADN” la sediul IFOM, Aldo BLAGA tânărul artist român care a cântat împreună cu nimeni altul decat David Foster in Omaha( SUA), violoniștii Constantin BESCHIERU și Angela TURCHETTA,  Alina Alexandra SIMION, tânără atletă paralimpică de origine română Campioana Națională a Italiei indoor 60m/200m / Campioana absoluta 100/200m și record italian pe 400m,  Emanuel CHIRILĂ, tânărul român care la doar 20 de ani face parte din lista Forbes a celor 100 de lideri ai viitorului, Radu Valentin GHIURCANAŞ, unul dintre cei 11 speacker ai evenimentului național TedX Youth Bologna 2018, Daria Alexandra MATEI, Campioana Naţională a Italiei, Campioană Europeană și Vicecampioană Mondială la patinaj pe role in 2018, gimnasta Adelina BARBULESCU din Spania, sau Maria SMARANDA din Franţa, tânăra cu idei de geniu, inițiatoarea, la Paris, a aplicației CelebRo, destinată geolocalizării patrimoniului cultural românesc.

Spectacolul va continua plin de emoţii și surprize, cu momente muzicale interpretate de Constantin Beschieru acompaniat la pian de Marina Ciubotaru de pianistul Emanuele STRACCHI cu Rhapsody in Blue de Gershwin, de Aldo Blaga cu vocea sa extraordinara, Elena Lazar, și mulţi alţii.

Prezentatorii Galei din 21 octombrie 2018 vor fi: Alessandro PISTECCHIA, antropolog, doctor în istoria Europei, expert privind minoritătile și discriminarea și Emanuela Andreea Diaconu, cu ajutorul tinerilor Alexandru Fagarasian și Tereza Zucchegna.

Pe parcursul spectacolului, susținut de către acești tineri extrem de valoroși, se vor acorda  premii, diplome de merit și de excelenţă precum și nelipsitul trofeu Propatria, devenit deja tradiţie.Vor fi răsplătiți astfel  pentru realizările lor de exceptie în domeniul artei, științei și sportului.

În urma colaborării cu Direcţia Didactică a Teatrului Golden prin Directorul Laura Ruocco(actriţă), și anul acesta, vor fi acordate 4 burse in valoare de câte 1000 de euro, care vor permite celor 4 câștigători să studieze la “Golden Academy”, Academia de Spectacol a Teatrului Golden.

Președintele juriului din acest an este: Conf. univ. dr. Oana Boșca-Mălin (director adjunct Accademia di Romania in Roma) care va decide premiile alături de: Daniela Mogavero (jurnalist al agenției naționale de presă Askanews), M° Lea Pavarini (Conservatorul Santa Cecilia), Cristina Hermeziu (Franța, jurnalist), Rudolf Roth (Spania, jurnalist), Onofrio Pagone (redactor șef Gazzetta di Mezzogiorno), Elena Postelnicu (jurnalist, corespondent Radio România în Italia), Violeta Popescu (editura Rediviva), Laura Ruocco (actriţă, director Golden Academy).

Evenimentul se va bucura de prezența E.S. George Gabriel Bologan, Ambasadorul României în Italia și E.S. Stela Stangaci, Ambasadorul Republicii Moldova in Italia.

Şi în acest an, Festivalul Propatria  continuă să susţină proiectul „Tineri pe picioare” coordonat de către Dr. Massimo Liberatori, medic la Spitalul Universitar  „Agostino Gemelli” din Roma. Proiectul, căruia Asociația Propatria îi este partener din luna octombrie 2015, realizat împreună cu AUCI ong (Associazione Universitaria per la Cooperazione Internazionale/ Asociația Universitară pentru Cooperare Internațională), Universitatea Catolică „Sacro Cuore” din Roma și Episcopia Ortodoxă Romană a Italiei, a oferit gratuit pană în prezent 120 de proteze la 107 bărbați cu picioarele amputate din România.

Festivalul Tinerelor Talente va susține și în această a 8-a ediție – proiectul „Tineri pe picioare” printr-o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice din Italia și România, care se va derula pe întreaga desfășurare a evenimentului, în colaborare cu grupul de voluntari ai proiectului.

PREMIILE FESTIVALULUI PROPATRIA

 

  • 2  trofee Propatria pentru excelenţă;
  • 1 premiu pentru jurnalism;
  • 4 burse de studiu de cate 1000 € oferite de Golden Academy.
  • 11 plachete onorifice;
  • diplome și carţi în limba română tuturor participanţilor

 

Totodată vor fi premiate societățile, școlile și cluburile de apartenență.

 

 

Birou de presă:

Carla Romana Antolini

Diana Elena Oprea

crantolini@gmail.com

ufficiostampa@propatriavox.it

 

PROIECT REALIZAT CU:

PATRONAJUL: Senatul Republicii Italiene, Camera Deputatilor Italia, Reprezentanta Comisiei Europene în Italia, Consiliul Regional Lazio, Comune di Roma – Assessorato Cultura, Creatività e Promozione Artistica, Ambasada Romaniei în Italia, Ambasada Republicii Moldova în Italia.

PARTENERI: Ambasada  României în Italia, Accademia di Romania in Roma, Institutul Cultural Roman, “Institut Francaise – Centre Saint Louis”, Accademia d’Ungheria in Roma, Conservatorul de Muzica Santa Cecilia, Asociatia RO&RO.

PARTENERI MEDIA:

În România: Agenţia Naţională de Presă  AGERPRES, TVR Internaţional, Radio România;

În Italia: Agenzia Stampa Askanews, GP Magazine, Rome Guide, Vivi Roma TV, Yes Art Italy, Romeig, Roma Multietnica, Più Culture, Officina delle Culture, Art Wave, Associazione Culture del Mondo, Cultural Pro, Abitare a Roma, Scoprendo Roma, B in Rome.

În Spania: Agenţia de Presa  “Occidentul Romanesc”;

În Belgia: Arthis Radio-Tv

SUA: Arca TV

COLABORATORI: Associatia Assomoldave, Asociatia „Officine delle Culture” , Proiectul „Ragazzi in Gamba”, Centrul Cultural  Romano-Italian din Milano, Editura Rediviva-Milano, Institutul Limbii Romane,  Golden Accademy.

 

www.propatriavox.it

https://www.facebook.com/propatriafestival/

https://www.facebook.com/propatriavox?fref=ts

https://twitter.com/propatriavox

Sursa: https://www.icr.ro

Viena
Categorii
Italia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole