Gânduri la ceasul împlinirilor

Sunt onorată, emoţionată şi fericită pentru că lucrarea mea a fost atât de apreciată. Nu m-am gândit nici o clipă la premiere. M-am înscris la concurs şi am scris...
Viena

Sunt onorată, emoţionată şi fericită pentru că lucrarea mea a fost atât de apreciată. Nu m-am gândit nici o clipă la premiere. M-am înscris la concurs şi am scris această lucrare pentru a încerca să schimb viaţa tinerilor care sunt atraşi de droguri. Am încercat să determin oamenii să uite cuvântul « drog » şi să devină conştienţi că « viaţă » este cel mai important cuvânt.

M-am inspirat pentru scrierea acestei lucrări din viaţa familiei mele, în special de la străbunica mea. La ea am văzut cum torcea lână, cânepă, cum ţesea, cum tricota, cum cosea. De la trei ani a început să mă înveţe să fac cipici cu un cârlig cu cioc. De la ea am aflat că în vechime cânepa era considerată o plantă tehnică şi, cu tristeţe, mai târziu am văzut la televizor că în prezent cânepa a fost transformată de oameni într-o plantă ucigătoare.

Prin lucrarea mea vreau să le subliniez oamenilor că luând droguri îşi fac rău nu numai lor, dar şi familiilor lor sau altor semeni.

Am imaginat povestea în lumea satului, dezvoltând subiectul prin referiri la meşteşugurile tradiţionale româneşti, la alimentele specifice, la mobilierul şi vesela din lemn, pentru a sublinia că a sta departe de droguri şi a reda demnitatea plantei numită cânepă înseamnă a respecta fiinţa noastră naţională. Chiar şi Pif şi Puf sunt personaje reale. Precizez asta pentru a sublinia că lucrarea este izvorâtă din sufletul meu ca o scrisoare pentru cititori, nu ca o lucrare pentru un concurs.

Din păcate, străbunica mea nu mai este printre noi, dar sufletul ei m-a ghidat să scriu această lucrare. Mama şi bunicii mei mi-au fost alături şi au făcut tot posibilul să fiu fericită. Mama, fără încetare, îmi este alături în activitatea de creaţie, fiind cel mai sever critic literar, cel mai sever critic de artă plastică şi cel mai priceput maestru de meşteşuguri. Iată de ce acum le spun tuturor Sărut mâna!

Vă mulţumesc.

Alina Emilia Felicia Nicu

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole