GERMANIA, PRIMA ȚARĂ CARE REDESCHIDE GRANIȚELE PENTRU MUNCITORII AGRICOLI SEZONIERI. ROMÂNII AR PUTEA BENEFICIA

Anunțul a fost confirmat chiar de guvernul federal care a precizat că restricțiile impuse anterior pentru combaterea coronavirusului se relaxează în domeniul agricol. Vă reamintim că mai multe țări...
Viena

Anunțul a fost confirmat chiar de guvernul federal care a precizat că restricțiile impuse anterior pentru combaterea coronavirusului se relaxează în domeniul agricol.

Vă reamintim că mai multe țări din Uniunea Europeană, printre care și Germania, au impus controale la frontieră pentru a opri răspândirea virusului. Au existat domenii care au devenit victime colaterale, printre cele mai afectate fiind agricultura.

Românii ar putea beneficia
De altfel, fermierii germani și procesatorii de legume au avertizat din timp că astfel de măsuri restrictive îi vor împiedica pe muncitorii sezonieri din estul Europei să ajungă în ferme.

Drept pentru care recoltarea producției a fost pusă în pericol. Mai mult, unele măsuri vor submina activitatea legumicolă din fermele germane, ceea ce ar putea conduce la diminuarea producției și majorarea prețurilor la legume și fructe.

Un alt detaliu important este acela că reprezentanții Comisiei Europene chiar au îndemnat statele europene să permită sutelor de mii de muncitori agricoli sezonieri care lucrează pământul sau participă la recoltare să traverseze frontierele, în pofida măsurilor de combatere a coronavirusului aflate în vigoare.

Prima țară care a răspuns pozitiv a fost Germania casre a și anunțat că a convenit un acord cu Ministerul de Interne pentru a permite accesul în țară pentru aproximativ 40 de mii de muncitori agricoli în luna aprilie.

Alți 40 de mii de muncitori vor urma să intre în țară în luna mai. Toți aceștia trebuie să ajungă în Germania pe calea aerului și se vor supune unor controale medicale, relateaza fanatik.ro


Viena
Categorii
DiasporaGermaniaInformații utile
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole