GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE – Alegeri pentru Parlamentul European, 26.05.2019

În data de 26 mai 2019 vor avea loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Pentru buna dumneavoastră informare vă recomandăm accesarea Ghidului alegătorului român din străinătate, cu...
Viena

În data de 26 mai 2019 vor avea loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Pentru buna dumneavoastră informare vă recomandăm accesarea Ghidului alegătorului român din străinătate, cu precizarea că acesta urmează a fi actualizat în perioada următoare.

Lista secțiilor de votare organizate în străinătate va fi publicată cel mai târziu cu 30 de zile înaintea datei alegerilor pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe și pe cele ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României. În acest moment sunt disponibile următoarele informații privind desfășurarea procesului electoral:

– Secțiile de votare din Germania vor fi deschise în intervalul orar 07.00-21.00 (ora locală)

– Cetățenii români aflați în străinătate (cu domiciliul în străinătate, cu reședința în străinătate sau aflați ocazional în străinătate / turiști) pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil.

– Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să-și exercite dreptul de vot să verifice din timp valabilitatea actelor de identitate românești și să facă demersurile necesare pentru înlocuirea sau reînnoirea acestora.

– Dacă sunteți înscris în listele electorale ale altui stat membru al Uniunii Europene, puteți să vă exercitați dreptul de vot la alegerile pentru reprezentanții României în Parlamentul European numai după ce dați o declarație potrivit căreia nu v-ați exercitat dreptul de vot la același scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru în ale cărui liste electorale sunteți înscris. 

Alte informații utile:

Vezi și Informare privind stadiul organizării alegerilor pentru Parlamentul European pentru cetățenii români din Republica Federală Germania.

Întrebări frecvente referitoare la votul în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019.

Sursa: http://muenchen.mae.ro

Viena
Categorii
DiasporaInformații utileNoutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole