Gregoriana Tudoran- „Eu mă duc la Bruxelles, în Parlamentul European, pentru proiectele propuse de mine și voi răspunde pentru ele direct în fața oamenilor care m-au votat.”

Cine este Gregoriana Tudoran. Care sunt proiectele ei și cum ne-ar putea ajuta din parlamentul european, vom afla din interviul pe care îl voi reda mai jos. Reporter: (R.):...
Viena


Cine este Gregoriana Tudoran. Care sunt proiectele ei și cum ne-ar putea ajuta din parlamentul european, vom afla din interviul pe care îl voi reda mai jos.

Reporter: (R.): Cine este Gregoriana Tudoran?

Gregoriana Tudoran ( G.T.): Sunt un om obișnuit, ca milioanele de români din diaspora, care a ales ca acum zece ani să emigreze în Europa prosperă.

Locuiesc în Belgia, unde sunt consultant financiar independent. Nu lucrez și nici nu am lucrat vreodată pe un post plătit din bani publici.

Educația mi-am desăvârșit-o în România, la Iași- în domeniul economic și apoi în cel al Dreptului European. Am un doctorat în managementul instituțiilor financiare, lucru care mi-a deschis multe uși în afara țării în profesie.

Din perspectiva experienței mele la Bruxelles și a interesului pentru acțiunile asociațiilor civice, membri ai societății civile mi-au propus să accept candidatura independentă la Parlamentul European. Aceasta pentru ca doar astfel pot sprijini eficient proiectele de dezvoltare a infrastructurii și economice ale României.

(R.): Cum este viața unui profesionist in domeniul consultanței, la Bruxelles? Ai avut un parcurs dificil?

( G.T.): Viața oricărui om aflat departe de ”acasă” este supusă multor încercări, în primul rând sufletești. Confortul de a fi cunoscut, de a avea o bună reputație profesională de care te bucurai printre “ai tăi”, în afară nu mai există.

Pornești de la zero, trebuie să înveți maniera LOR de a vedea lucrurile și TU ești cel care trebuie să te adaptezi; apoi, începi demonstrația.

Diplomele îți deschid o ușă, dar trebuie susținute serios de muncă.

Începutul nu a fost ușor: cursuri, informații și oameni noi; voluntariat; stagii; examene. Erau seri in care plecam de la birou la 22-23h pentru ca dimineața la ora 5 să reiau activitatea. De multe ori m-am întrebat dacă sunt pe drumul cel bun, dacă merită totul. Dar după o perioadă de acumulări, a venit și răsplata. Îmi place ceea ce fac și rezultatele arată că cei cu care colaborez sunt mulțumiți. În consultanță la Bruxelles, lecția este simplă: reputația o construiești pe rezultate. Bine, “rețeta” profesionalismului mai include și ideea de diplomație și de deschidere în a înțelege complexul de probleme al clientului.

(R.): Am înțeles că sunteți reprezentantul (voluntar) asociației care militează pentru construcția autostrăzilor României “Împreuna pentru A8” la Bruxelles.

( G.T.): Da, sunt reprezentantul permanent al “Împreuna pentru A8” la instituțiile UE. Totul a început in mai 2018, la cerea colegilor mei din “Împreuna pentru A8”, când am organizat o serie de consultări și interpelări la Parlamentul European și Comisia Europeană pentru a vedea care este statusul proiectelor de finanțare al autostrăzilor A8 și A7. Am fost foarte frumos susținuți și de alți români care lucrează la Bruxelles in instituții, care s-au implicat mult cu acea ocazie.

Evident că vizita la UE a arătat o realitate tristă: motivul pentru care nu avem bani pentru construcția autostrăzilor este unul singur- autoritățile române nu au parcurs pașii necesari pentru cererea finanțării construcției autostrăzilor. Cu acea ocazie am aflat că termenul până la care putem cere bani europeni pentru obiectivul autostrăzi este 2021.

(R.): Din acest motiv a crescut “presiunea” asupra factorului politic exercitată de dumneavoastră și de asociațiile pentru autostrăzi?

( G.T.): Da. Am realizat că avem nevoie de susținere în Parlamentul European pentru proiectele de infrastructură, de dezvoltare economică a României. De aici și ideea candidaturii independente. Pentru că dacă vrem să vedem autostrăzi construite în 2028-2030, acesta este ultima șansă: să avem Studiul de Fezabilitate finalizat până în 2020 și apoi cererea de finanțare depusă până în 2021. De aceea am crescut presiunile și în strada. Și rezultatele s-au văzut: Legea Autostrăzii Unirii este un merit și al militanților civici. Recunoașterea a fost acordată și de Președinte României, dl Klaus Iohannis, care a invitat asociația “Împreună pentru A8” la ceremonia de promulgare a Legii.

(R.): De ce o candidatură independentă și nu una susținută politic?

( G.T.): Candidez ca independent, ca să pot susține fără obligații de partid, proiectele cetățeanului. Pentru că politicul în general ne-a dezamăgit pe noi toți. De 30 de ani ne prezentăm la vot cu conștiinciozitate și apoi așteptăm să vedem împlinirea a ceea ce s-a promis. Și nu se prea întâmplă… dacă vorbim despre parlamentarii noștri europeni, lucrurile sunt la fel de grave ca în țară. Cu câteva excepții, euro-parlamentarii noștri aleși pe listă de partid nu se pot lăuda cu nimic. Întrebați-I pe români, luați la întâmplare zece români, din țară sau din diaspora, și întrebați-I pe câți dintre reprezentanții noștri în Parlamentul European au auzit măcar, dacă le știu măcar numele. Veți avea o supriză. Nu ai nevoie de degetele de la o mână ca să-i numeri. Asta înseamnă listă de partid. Cei care ajung acolo stau ascunși în spatele partidului și nu simt nicio responsabilitate față de cei care au votat lista. Eu merg acolo cu un mandate foarte clar, asumat direct în fata cetățenilor, nu mă ascund după cortina niciunui partid. Dacă nu-mi indeplinesc mandatul, răspund eu personal. Asta e diferența majoră.

(R.): Care este cel mai mare regret al dumneavoastră, legat de ceea ce se întâmplă în viața politică românească?

( G.T.): Migrația fără precedent a noastră, a românilor- acesta este regretul meu imens. Suntem o națiune europeană cu rădăcini și cultură incomparabile, dar din păcate suntem obligați să ne vindem forța de muncă în afară. Cei responsabili nu realizează(sau realizează?) cât de mult distrug acest popor, prin lipsa de acțiune în interesul cetățeanului. A îndepărta 5 milioane de români de acasă și a nu te preocupa de cum poți să le creezi conditții pentru a reveni acasă, este extrem de grav. Și când ne gândim că este atât de simplu să contribui la dezvoltarea țării tale, la siguranța economică a noastră, doar înțelegând că trebuie să ceri finanțare europeană. Ce este mai logic decât să faci dezvoltare economică gratis, pe bani europeni? Trebuie doar voință și măcar un pic de patriotism real, nu doar din gură, cu lozinci.

(R.): Autostrăzile ar ajuta la aceasta dezvoltare de care spuneți?

( G.T.): Evident, și nu sunt doar eu cea care o spun. Statisticile și rapoartele Comisiei Europene și ale Băncii Mondiale explică în mod clar că înapoierea regiunilor sărace din România este cauzată de lipsa căilor rapide de transport, a autostrăzilor și drumurilor expres. Izolarea face zonele în discuție neatractive pentru investitori și iată că de aceea nu avem nici locuri de muncă.

Și, în plus, la cât de mulți români suntem plecați din țară- vă dați seama ce ar însemna pentru familiile noastre construcția acestor autostrăzi, dacă ar fi să ajungem doar în 10-12 ore acasă, fără să ne mai riscăm viețile? Ar însemna: libertatea și bucuria de a fi mai aproape și mai des acasă, de a vedea și îmbrățișa pe cei dragi; copii, soți și părinți care trăiesc cu speranța reîntâlnirii cât mai rapide, timpul de despărțire fiind astfel scurtat. Cum spunea cineva : cu autostrada spre Vest, TU+EU=NOI.

(R.): Aveți un mesaj pentru cetățenii români care doresc să vă susțină?

( G.T.): Da: implicare și acțiune! Mi-aș dori să vină cât mai mulți alături de noi, cei ce luptăm pentru chestiuni concrete, pentru autostrăzi în România în general, în Moldova în special, care e cea mai defavorizată regiune istorică a țării. Dar și pentru proiecte majore în domeniul sănătății, cum ar fi construcția unui spital regional la Iași, un proiect blocat de ani de zile. Nu intru acum în multe detalii, dar e clar că cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom putea realize mai multe, în pofida politicienilor noștri care atâta știu: să promită în campanie și apoi să-și vadă de interesele lor personale sau de partid. Eu mă duc la Bruxelles, în Parlamentul European, pentru aceste proiecte și, cum spuneam mai devreme, voi răspunde pentru ele direct în fața oamenilor care m-au votat. 

Ionela van Rees- Zota

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole