Guvernul adoptă rectificarea bugetară până la finalul săptămânii, cu tăieri de fonduri de la Educație și Transporturi

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Executivul sau va adopta o Ordonanta de Urgenta pentru rectificarea bugetara, pana la finalul acestei saptamani. Orban: „Ne-au lasat astia un buget gaurit” Premierul...
Viena

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Executivul sau va adopta o Ordonanta de Urgenta pentru rectificarea bugetara, pana la finalul acestei saptamani.

Orban: „Ne-au lasat astia un buget gaurit”

Premierul a declarat faptul ca bugetul tarii a fost lasat intr-o forma dezastruoasa de catre PSD si ca rectificarea bugetara este greu de facut.

„Ne-au lasat astia un buget gaurit. E dificil de facut aceasta rectificare”, a declarat azi premierul Ludovic Orban. Ordonanta de rectificare va fi aprobata pana la finalul saptamanii, , forma ei definitiva urmand sa fie publicata spre dezbatere publica maine, potrivit lui. ” Trebuie sa ajungem cu returnarea TVA la zi. La fel si cu platile Casei de Sanatate, pentru ca angajatorii au concedii medicale nedecontate de 11 luni. Trebuie sa ajungem la zi cu platile pentru lucrarile de infrastructura. Indiferent ca sunt facute de guvern sau prin PNDL”, a explicat Orban.  

In acest moment, nu exista detalii despre cum va fi organizata aceasta rectificare bugetara, insa prim-ministrul a declarat ca liberalii vor cauta sa elimine cheltuielile care nu se pot face pana la finele anului 2019 si cheltuielile nenecesare. Totusi, surse din interiorul PNL au oferit cateva detalii despre directia in care va merge aceasta rectificare bugetara. Potrivit acestora, vor fi suplimentate fondurile pentru Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Ministerul Dezvoltarii Regionale. De asemenea, bugetul de pensii va fi majorat.  

In schimb, vor fi taiate fonduri de la Ministerele Educatiei, Transporturilor si Fondurilor Europene.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole