Guvernul uita de Legea salarizarii unitare si pregateste inghetarea sporurilor, primelor si indemnizatiilor bugetarilor in 2019

  In sedinta de vineri a Executivului urmeaza sa intre, pe ordinea de zi, un proiect de ordonanta de urgenta care prevede inghetarea tuturor sporurilor si altor sume care...
Viena

 

In sedinta de vineri a Executivului urmeaza sa intre, pe ordinea de zi, un proiect de ordonanta de urgenta care prevede inghetarea tuturor sporurilor si altor sume care fac parte din salariul brut al unui bugetar.

Informatia conform careia salariile bugetarilor vor ingheta anul viitor vine din partea Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Concret, proiectul prevede ca, in 2019, sporurile, primele, indemnizatiile si compensatiile bugetarilor nu vor putea depasi nivelul din luna decembrie a acestui an.
„(1) Incepand cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit  legii, din salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se mentin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. (2) Ordonatorii de credite stabilesc nivelul sporurilor cu respectarea alin. (1) avand obligatia incadrarii in cheltuielile de personal aprobate pe anul 2019 prin buget”, se arata in proiectul de ordonanta.

Acest proiect intra in contradictie cu promisiunile electorale ale aliantei de guvernare PSD – ALDE

Potrivit Legii salarizarii unitare a bugetarilor nr. 153/2017, angajatii statului ar trebui sa beneficieze in 2019 de o crestere a salariilor de baza, crestere care este anulata acum prin proiectul care urmeaza sa fie adoptat chiar vineri.
„In perioada 2019-2022 se va acorda anual o crestere a salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de incadrare, fiecare crestere reprezentand 1/4 din diferenta dintre salariul de baza, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de incadrare prevazute de lege pentru anul 2022 si cel/cea din luna decembrie 2018”, scrie in Legea nr. 153/2017.
Mai Mult AICI.
Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole