Hans Klemm: Schimbările din Justiție amenință să întoarcă România la începutul anilor 2000

  Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat luni ca recentele schimbari cumulate din Justitia romana „ameninta sa intoarca timpul la inceputul anilor 2000”, o...
Hans Klemm
Viena

 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat luni ca recentele schimbari cumulate din Justitia romana „ameninta sa intoarca timpul la inceputul anilor 2000”, o perioada marcata de coruptie si ilegalitati.

Prezent la festivitatea de deschidere a noului an universitar la Facultatea de Drept din Bucuresti, unde a participat alaturi de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Michele Ramis, Hans Klemm a facut declaratii transante cu privire la situatia actuala a justitiei din Romania.

Acesta a vorbit despre amendamentele la Codul penal si Codul de procedura penala, despre modificarile facute la Inspectia Judiciara, dar si despre protestele „de neimaginat” in trecut ale magistratilor romani, fata de aceste schimbari.

„Pentru magistratii care nu au fost intimidati, noua legislatie judiciara ofera mai multe oportunitati pentru constrangere si pedepsire a magistratilor ce creeaza agitatie, prin intermediul unei Inspectii Judiciare mai puternice si a unui nou creat birou realizat doar pentru a pedepsi judecatori si procurori”, a spus Klemm.

Klemm: Justitia se intoarce in timp, la inceputul anilor 2000

Klemm a declarat ca recentele schimbari din Justitie nu consolideaza statul de drept, ci din potriva, ne intoarce in perioada anilor 2000, cand Romania era macinata de coruptie.
„Aceste schimbari cumulate ameninta sa intoarca timpul la inceputul anilor 2000, cand Justitia era afectata de coruptie si influenta politica”, a explicat diplomatul.
„Progresul facut de justitia romana este, de asemenea, amenintat de catre amendamentele la Codul penal si Codul de procedura penala adoptate de Parlament in aceasta vara”, le-a mai spus Klemm, studentilor la Drept. El a adaugat ca „aceste amendamente par create sa arunce Romania la inceputul anilor 2000”.
„Deghizate in preocupare fata de procesul echitabil si drepturile omului, aceste schimbari sunt o incercare clara de a proteja anumite interese de o Justitie independenta. Promulgate in forma actuala, aceste amendamente vor face ca investigarea si pedepsirea unei crime, de la omucidere la crima organizata, sa fie greoaie sau imposibila”, a sustinut ambasadorul SUA.
Mai Mult AICI.
Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole