I. Sfaturile unei romance, medic si naturopat, din Canada:

‘Nu mai insist asupra spalatului pe maini, pastrat distanta, evitat aglomeratia etc. Ceea ce doresc sa va spun, si probabil nu se spune pe nici un canal media, este:...
Viena

‘Nu mai insist asupra spalatului pe maini, pastrat distanta, evitat aglomeratia etc. Ceea ce doresc sa va spun, si probabil nu se spune pe nici un canal media, este:

CE SA NU FACEM:

In caz de febra, nu scadeti in mod artificial temperatura, deci nu va repeziti la anti-inflamatoare (Advil, Tylenol, Nurofen, Aspirina, Voltaren, Diclofenac, Paracetamol etc.).
Sa scadeti temperatura in mod artificial este o nebunie! Indiferent de infectie, de cele mai multe ori, este o idee proasta. In cazul Coronavirusului poate avea consecinte catastrofice. Va amintesc ca acest virus incepe prin a infecta nasul si gatul. Daca ramane in aceasta zona, nici o problema, nu riscati nimic. Problemele incep cand acesta ajunge in plamani. Deci, prioritatea noastra este sa evitam acest lucru. De ce spun sa nu incercati imediat sa scadeti febra?
Febra este prima linie de aparare a organismului impotriva oricarei infectii, iar, in cazul propagarii virusului Corona in plamani, virusii nu rezista la temperaturi ridicate, iar corpul nostru, o masinarie atat de inteligenta, stie acest lucru si isi prepara linia de aparare.

Ce se petrece cand luam anti-inflamatoare (si anti-hipertensive, de altfel)?

Cum spuneam, Coronavirusul se inmulteste in plamani, legandu-se un un receptor numit enzima de conversie ACE2. Daca consideram corpul uman ca o casa si coronavirusul ca un hot, atunci enzima ACE2 este manerul de la usa care ii permite acestuia sa intre in casa.
In plus, va epuizeaza rezerva de glutation; or, acesta este „seful antioxidantilor”, care permite altor vitamine cruciale, ca vitaminele C si E, sa isi indeplineasca pe deplin rolul, dar, mai ales, glutationul este utilizat de sistemul respirator in protectia celulelor sanatoase impotriva efectelor inflamatorii. De altfel, acetylcysteina (NAC) creste rezerva de glutation si fluidizeaza bronhiile, protejand plamanii.

CE SA FACEM:

– Alimentati-va corect; evitati zaharul. Acesta pur si simplu anuleaza apararea imunitara. Mancati cat se poate de lejer (saturati-va doar 90%, cum spun japonezii).

– Dormiti suficient, opriti televizorul si incetati sa va umpleti mintea cu toate stirile alarmiste.

– Faceti o activitate fizica moderata, este cea mai buna solutie antistres. Nu e momentul sa faceti un maraton sau sa rupeti fiarele la sala. O plimbare este ideala. Nota M. Se poate perfect si in casa: 1 000 de pasi se pot ‘parcurge’ in 12 minute (cel putin asa ii fac eu!)

– Vitamina D. Nu contenesc sa spun despre ce carenta de vitamina D avem; este demonstrata stiintific eficacitatea acesteia in infectiile respiratorii. In luna martie suntem deja pe minus. Intr-o postare anterioara am spus cum va calculati necesarul. In lunile de iarna eu iau 5000 UI/zi, vara 3000 UI/zi.

– Un complex de multivitamine de calitate, care contine o cantitate suficienta de vitamina C, vitamina E naturala si zinc.
Zincul este un antiviral foarte puternic.
Vitamina C apara nu doar impotriva infectiilor, ci lupta impotriva oxidarii excesive a plamanilor.
Vitamina E este recunoscuta pentru intarirea sistemului imunitar (stim ca pesoanele in varsta au sistemul in deficit). In plus, este o vitamina vitala pentru sanatatea plamanilor, cu conditia sa o alegeti naturala si de buna calitate.
Personal, le iau in permanenta (de-a lungul anului si nu doar in situatie de pandemie).

– Si, ca un moment placut, preventiv, relaxati-va cu un ceai de cimbru caldut, cu 1/2 lamaie stoarsa si miere, daca doriti.

Pentru persoanele vulnerabile, in plus de cele spuse mai sus:

Faceti o cura de propolis de macar 3 saptamani (400 mg dimineata, 400 mg seara). Propolisul este unul din cele mai puternice antivirale care exista.

Utilizati ulei esential de Ravintsara (camforul de Madagascar) sau cel de Dafin royal; aplicati 2 picaturi pe ante-brat sau la incheieturi, fara sa frecati. Foarte rar ca aceste uleiuri sa aiba reactii adverse, dar preventiv, incepeti cu 1 picatura.

Faceti o cura de macar 2 luni cu Quercetina (va recomand 500 mg/zi preventiv si 1000 mg/zi daca sunteti infectat). Este un antiviral foarte puternic si unul din „super nutrientii” care va ajuta si protejeaza impotriva a aproape toate bolile: imbatranire, cancer, Alzheimer, hypertensiune… fara nici cel mai mic efect indezirabil. Nu doar ca e foarte eficace, dar este si un bronho dilatator natural si pretios contra inflamatiei pulmonare. Cercetatorii canadieni sunt convinsi ca Quercetina este substanta cea mai promitatoare contra noului virus.

Ma vad obligata sa repet: Nu intrati in panica!

Daca sunteti tanar, nu fumati, nu suferiti de boli cornice, nu riscati nimic. Prioritatea voastra este sa evitati contaminarea persoanelor vulnerabile, persoanele in varsta si care sufera de: boli pulmonare, boli cardiace, hipertensiune, diabet, cancer, imunodeficienta (de exemplu: ca urmare a unei grefe de organe).

As putea sa va vorbesc de multe alte substante eficiente in intarirea sistemului imunitar (probiotice, echinaceea, ciupercile shiitake, socul – sambucus nigra), insa prefer sa ma opresc la cele mai simple si esentiale si nu uitati: orice stare de panica, de stres, duce la pierderea masiva a vitaminei C, asa ca, primul gest: inchideti televizorul.

Cu drag pentru voi,
Liliana Cernat, 

naturopat ND

*** Nota: Cele scrise mai sus nu inlocuiesc consultul medical sau tratamentul prescris de medicul dvs.’

II. Ministrul Apărării din Israel oferă cel mai important sfat anti-coronavirus: ‘Mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea’ 

Naftali Bennett, ministrul Apărării din Israel, a publicat o înregistrare video în care oferă cel mai important sfat pentru evitarea deceselor provocate de noul coronavirus: izolarea totală a bătrânilor. Oficial israelian susţine că epidemia va lua sfârşit abia după ce 60-70% din populaţie va fi luat virusul, deşi cei mai mulţi nici nu vor şti că l-au avut.

„Cel mai important lucru, mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea, mai important decât orice este să separăm oamenii bătrâni de cei mai tineri. Cea mai letală combinaţie este când bunica îşi îmbrăţişează nepotul. De ce? Pentru că coronavirus este un virus unic, în sensul că este cu mult mai letal pentru oamenii bătrâni faţă de oamenii tineri. În ţările în care au murit mulţi oameni (din cauza COVID-19, n.r.), procentul victimelor sub 30 sau sub 20 de ani este de 0% sau 0,1%. În cazul oamenilor peste 70 sau peste 80 de ani, unul din cinci, respectiv unul din şapte dintre cei care au luat virusul au murit. Ce trebuie să facem în următoarea perioadă este să avem grijă de bunica şi de bunicul, dar de la distanţă, pe Whatsapp, Skaype. Duceţi-le mâncare, curăţaţi cutiile înainte, nu intraţi în casele lor, nu îi îmbrăţişaţi, pentru că îi expuneţi riscului.

Oamenii mă întreabă: Oamenii bătrâni vor trebui izolaţi pentru totdeauna? Răspunsul este NU. În următoarele luni, gradual, restul populaţiei, că vrem, că nu vrem, va lua coronavirusul. Majoritatea covârşitoare a celor care vor lua virusul nici măcar nu vor şti. Va dura trei sau patru săptămâni, nu vor şti că au virusul, iar la finalul celor patru săptămâni vor fi imuni. Va începe cu 0,1%, 1%, 5%, 20%, Când ajunge la 60-70% din populaţie imună, epidemia a luat sfârşit şi bunicii pot ieşi din izolare. Ar putea dura o lună, ar putea dura două-trei luni, ar putea dura puţin mai mult, dar acesta este planul”, afirmă Naftali Bennett. 

Viena
Categorii
CanadaSănătate
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole