In 31 august sarbatorim Limba Română – programe speciale la TVR

In 31 august sarbatorim Limba Română – programe speciale la TVR Informație de la Televiziunea Română! Din 2013, în ziua de 31 august , românii din ţară şi din...
Viena

In 31 august sarbatorim Limba Română – programe speciale la TVR

Informație de la Televiziunea Română!

Din 2013, în ziua de 31 august , românii din ţară şi din întreaga lume se bucură de o mare sărbătoare: Ziua Limbii Române. Cinstirea şi cunoaşterea limbii române, indiferent de ţara în care trăim, este primul pas spre păstrarea culturii şi identităţii naţionale, este recunoaşterea cu mândrie a rădăcinilor noastre străvechi, ca neam şi popor. Vasile Alecsandri spunea despre limba română că „este tezaurul cel mai preţios pe care-l moştenesc copiii de la părinţi, depozitul sacru lăsat de generaţiile trecute”.

Limba română este vorbită în lume de aproximativ 28 de milioane de persoane, dintre care 24 de milioane o au ca limbă maternă. Dintre acestea, 17 milioane se află în România. În Republica Moldova, limba română este limbă oficială şi limbă maternă pentru trei sferturi din populaţie.

„Mult e dulce și frumoasă / Limba ce-o vorbim…” ne reaminteşte, la fel ca în fiecare an, Televiziunea Română invitându-ne să urmărim la TVRi şi TVR MOLDOVA programe speciale menite să-i unească pe toţi cei care poartă cu drag, în minte şi în inimă, limba română.
Detalii despre aceste programe speciale care marchează Ziua Limbii Române găsiţi aici:
TVR MOLDOVA: http://tvrmoldova.md/recomandari/limba-noastra-cea-romana-sarbatorita-prin-programe-speciale-la-tvr-moldova/
TVR INTERNAŢIONAL: http://tvri.tvr.ro/ziua-limbii-romane-la-tvr-interna-ional_28714.htm

La mulţi ani Limbii Române, precum şi celor care o vorbesc, oriunde s-ar afla ei!
Mariana Rusen
………
Sigur că sărbătorim și noi, fiecare în felul lui. La mulți ani, deci – limbii române, celor care o vorbim!

ÎNVĂȚĂM, DESIGUR, LIMBA GERMANĂ (eventual, și alte limbi), NE ÎNSUȘIM CULTURA ȚĂRII ÎN CARE TRĂIM, DAR NU RENUNȚĂM LA LIMBA NOASTRĂ, LA CULTURA NOASTRĂ. VREM SĂ-MBOGĂȚIM PEISAJUL CULTURAL, NU SĂ NE SĂRĂCIM PE NOI ÎNȘINE.

Dacă nu putem merge toți la Alba Iulia, ne putem vedea, întâlni, să auzim, să vorbim românește. Orice manifestare culturală pe care o organizăm, noi sau altcineva, în limba noatră (teatru, concerte, festivaluri etc.), este o sărbătoare a limbii române.

A. I. CUZA – Gesellschaft für Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg
Josif Herlo, 1. Vorsitzender

Viena
Categorii
ActualitateDiasporaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole