În perioada 18 – 24 Februarie 2019 s-a desfăşurat în Germania turneul de tenis Ak Ladies Open

În perioada 18 – 24 Februarie 2019 s-a desfăşurat în Germania turneul de tenis Ak Ladies Open (ITF – Challenger Women) care face parte din circuitul WTA (WTA –...
Viena

În perioada 18 – 24 Februarie 2019 s-a desfăşurat în Germania turneul de tenis Ak Ladies Open (ITF – Challenger Women) care face parte din circuitul WTA (WTA – Women’s Tennis Association) dotat cu premii în valoare de 25.000$ şi având un buget de 135.000$. Turneul, ajuns anul acesta la a şasea sa ediţie, are loc în localitatea Altenkirchen, situată în Munţii Pădurea de Vest (Westerwald) al landului Rheinland – Pfalz şi este patronat de Primul Ministru al Landului Doamna Malu Dreyer.

În urmă cu şapte ani Federaţia Germană de Tenis şi preşedintele acesteia, domnul Ulrich Klaus, l-au desemnat pe antrenorul de tenis român Răzvan Mihai ca manager şi director de turneu. Domnul Răzvan Mihai a fost jucător de tenis în echipa României, co-manager timp de 10 ani la Academia de tenis „NIKI PILIC MASTER BASE” in Betzdorf şi a făcut parte din staful de antrenori al lui Richard Lisicki. A organizat multe turnee de tenis şi a ridicat mai multe generaţii de jucători şi jucătoare de tenis din România (ex. Dinu Pescariu) şi Germania (ex. Rainer Gerhard). Acesta conduce de 23 de ani propria şcoală de tenis denumită LOB şi care are la activ campioni ai landului precum şi campioni ai Germaniei.

În colaborare cu antrenoarea federală de tenis Barbara Rittner, domnul Răzvan Mihai a pus bazele organizatorice şi tactice ale turneului astfel că, la scurt timp de la prima ediţie, a ajuns să fie nominalizat printre primele 3 turnee din Germania din punct de vedere al organizării şi desfăşurării. Merită de precizat faptul că în Germania sunt 36 turnee de asemenea anvergură.
În anul 2018 Federaţia Germană şi Federaţia Internaţională WTA a desemnat Ak Ladies Open ca fiind turneul numărul 1 în Germania din punct de vedere al profesionalismului organizatoric dintre toate turneele de tip Challenger. Ak Ladies Open este cel mai mare turneu internaţional de fete din perioada de iarnă din Germania. În modernul complex sportiv Burg Wächter Arena din Altenkirchen au asistat la meciuri peste 15.000 de spectatori. Sportivii se pot bucura aici de condiţii optime de cazare, antrenament, săli de fitness, de recuperare, bazin de înnot, fizioterapie şi săli de relaxare.
In anul 2017 la turneu a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Romane de Tenis domnul George Cosac dar şi alte oficialităţi române sau foşti jucători de tenis profesionişti.
Anul acesta turneul a fost câştigat de Ma Shuyue din China (de 19 ani, aflată pe locul 271 WTA – Ranking) descoperită şi antrenată de băcăuanul Iulian Vespan (fost antrenor al lui Adrian Voinea) la academia sa de tenis din Florida. Aceasta a invins-o pe belgianca Zanevska Maryna (locul 181 WTA) cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5 într-un joc de calitate care a entuziasmat publicul.
Iordan Gogleaza

Viena
Categorii
GermaniaNoutăți
2 Comentarii la acest articol.
 • Oufgba e
  2 mai 2020 at 4:13 pm
  Răspunde
 • canadian pharmacy cialis 20mg
  23 mai 2020 at 10:42 am
  Răspunde
 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole