Începerea taberei de voluntariat „Piatră și Foc”, Blăjeni-Hunedoara

  Asociația SINAPTICA – Mehedinți anunță începerea celei de a doua tabere de voluntari din cadrul proiectului cultural „Piatră și foc”, realizat în parteneriat cu Primăria Podeni – Mehedinţi,...
Viena

 

Asociația SINAPTICA – Mehedinți anunță începerea celei de a doua tabere de voluntari din cadrul proiectului cultural „Piatră și foc”, realizat în parteneriat cu Primăria Podeni – Mehedinţi, Complexul Muzeal Național ASTRA și Institutul Național al Patrimoniului. Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și face parte din programul „Gazde bune în case bătrâne”, dezvoltat și implementat de Asociația SINAPTICA.
Tabăra de voluntari se desfășoară în perioada 3-12 septembrie 2018, în comuna Blăjeni din județul Hunedoara. Pe durata taberei va fi reconstituit un cuptor tradițional de ars varul și va reparată o casă tradițională, cu o vechime mai mare de 80 de ani. De asemenea, pe durata taberei, cei 10 voluntari își vor pregăti masa pe baza unor rețete tradiționale din zona Blăjenilor și vor realiza o cercetare de teren pentru identificarea modelelor constructive ale caselor tradiționale specifice zonei.
Mai multe despre proiectul „Piatră și foc” puteţi afla de pagina web a Asociaţiei Sinaptica- Mehedinți http://www.sinaptica.ro/piatra-si-foc Desfășurarea activităților zilnice din timpul t a b e r e i p o a t e f i u rmă r i t ă p e p a g i n a d e F a c e b o o k a p r o i e c t u l u i : https://web.facebook.com/piatrasifoc/ .

Pentru informații suplimentare:
Pîrvu IONICĂ, manager de proiect
0723.99.66.57
pirvu.ionica@sinaptica.ro

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole