Industria medicala– un promotor al educatiei?

Companiile farmaceutice, spitalele, precum si cabinetele medicale individuale au inceput inca de acum cativa ani sa priveasca cu mult interes a se adresa intr-un mod specific pacientilor. Nu doar...
Viena

Companiile farmaceutice, spitalele, precum si cabinetele medicale individuale au inceput inca de acum cativa ani sa priveasca cu mult interes a se adresa intr-un mod specific pacientilor.
Nu doar reclamele pe care le vedem la televizor au devent segmentate; ci intreaga strategie de comunicare.
Este intersant de observat cum o foarte mare parte din mesajul brandului respectiv este directionat catre mediul digital (Google, retele de socializare – numite pe scurt – social media).
In opinia multora, a detine un cont personal de Facebook echivaleaza automat cu implementarea unor campanii de success si structurarea unui continut care sa capteze atentia audientei si potentialilor pacienti/ clienti. Adevarul este ca social media au devenit o stiinta exacta in sine. In Statele Unite, specializarea se extinde la nivel de industrie. Adica, exista specialisti care au absolvit programe educationale in Stiinta Sanatatii sau Comunicare pentru aceasta ramura.
Educatia specifica este atat de importanta pentru ca este necesara intelegerea terminologiei medicale, si a cuvintelor cheie, care trebuie integrate in continut. Aceste cuvinte cheie sunt determinate in functie de niste algoritmi implementati de programe computerizate, capabile sa genereze rapoarte privind popularitatea pe diferite motoare de cautare.
A fi capabil sa transmiti un mesaj coerent in legatura cu industria medicala si nu numai, este o adevarata stiinta, bazata pe cifre, predictii, ce pornesc de la statistici si alte campanii asemanatoare.’
A seta corect audienta pentru o campanie de success, nu este la indemana oricui. Desi la prima vedere Facebook ofera sugestii, acestea nu pot fi considerate repere in totalitate. In primul rand, trebuie inteleasa audienta, dar si segmental specific caruia te adresezi.
Nicio alegere nu trebuie sa fie intamplatoare. Generic vorbind, selectarea unei audiente foarte foarte restranse inseamna cost suplimentar, din simplul motiv ca aceeasi reclama nu poate aparea pentru mai mult de 2-3 zile pe pagina de noutati a utilizatorilor. Acest fapt genereaza suprasaturare. De aceea, textul si imaginea associate cu link-ul reclamei trebuie sa fie schimbate la interval scurt.
Cu cat audienta este mai vasta, cu atat aceasta poate fi impartita pe segmente iar fiecare din acestea va avea text separate cu imagine separate (reclama separata).
Acesta este un process complex care necesita nu doar bunavointa, ci STIINTA. Expertiza pe industrii este cruciala, pentru ca fiecare ramura are un mod particular de a functiona iar strategia care a generat succes pentru un client specializat pe servicii turistice nu garanteaza aceeasi performanta si pentru o clinica sau un spital. Chiar daca, sa asumam ca atat serviciile turistice cat si cele medicale sunt generate in aceeasi tara sau regiune, conceptele de campanie si limbaj sunt diferite.
Cautarea pe Google nu este o solutie salvatoare pentru ca Internetul contine foarte multe informatii contradictorii care nu intotdeauna reflecta un adevar stiintific.
De aceea, este bine, chiar daca nu apelati la un specialist in comunicare digitala pe industria in care activati pentru a va si implementa o campanie sau un mesaj specific, macar sa ii solicitati ajutorul in a va pregati o strategie temeinica.
Aceasta va servi drept ghid pentru directia de pozitionare a mesajului. Este foarte amagitoare si convingerea ca programele gratuite vor executa intocmai potrivit comenzilor primite. O comanda gresita, va aduce cu sine un rezultat slab sau chiar va genera chiar probleme de reputatie.
O comanda buna, bazata pe STIINTA, CUNOASTERE, EXPERTIZA si EDUCATIE IN DOMENIU va scuti efort, timp, buget si va genera rezultatul dorit.
Asadar, baza nu este toata in programele/soft-urile gratuite. Trebuie sa stii cum anume sa le folosesti pentru a accelera succesul propriei campanii.

A transmis,
Cristiana Tudor
Helathcare and Wellness Communicator
cristianatudor27@gmail.com

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole