Îngemănarea versului cu pictura

Colaborarea celor doi artiști Gabriela Trotuș (Berlin) si Macovei Chiriac (Hannover) se concretizează acum, în luna octombrie. Gabriela Trotuș (absolventă a Institutului Politehnic București1982) al cărei debut literar a...
Viena

Colaborarea celor doi artiști Gabriela Trotuș (Berlin) si Macovei Chiriac (Hannover) se concretizează acum, în luna octombrie.

Gabriela Trotuș (absolventă a Institutului Politehnic București1982) al cărei debut literar a avut loc in anul 2002 cu proză scurtă, publică în 2017 primul volum de versuri ”Răsăritul din zâmbet”- Editura Argonaut Cluj. 

Cel de-al doilea volum de versuri ”Femeia cu chipul târziu”-Editura PIM Iași, mult așteptat de cititori, a ieșit de sub tipar în luna septembrie 2019, coperta și ilustrațiile cărții fiind semnate de către pictorul Macovei Chiriac.

Macovei Chiriac (absolvent Facultatea de construcții Timișoara 1972) își prezintă lucrările începând din anul 2012, tablourile sale se bucură de aprecieri în expoziții de gen, în Germania, Franța, Țările Nordice.

Dor de dor

Cum mă dor cuvintele
„ești o femeie puternică”
știi tu cum mă dor?
… a depărtare
Nu vreau să fiu stânca
pe care nu o macină ploi
vreau să mă vezi cu rouă
pe gene, trezită în zori,
să mă vezi pe mine, un suflet hoinar
ca și cum aș trânti ușa
de tocul poftei de viață.
Sunt o femeie puternică
numai că mă dor mâinile…
Știi tu de ce mă dor?
… de ne-mângâiere!

Gabriela Trotuș

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole