Înlocuitorul lui Vâlcov vrea reformă în sistemul public: Sunt prea mulți bugetari. Zero toleranță pentru evaziune fiscală

Remus Borza este inlocuitorul lui Darius Valcov in functia de consilier economic al premierului Viorica Dancila, dupa ce acesta si-a dat demisia luni, probabil la presiunile facute de partid,...
Viena

Remus Borza este inlocuitorul lui Darius Valcov in functia de consilier economic al premierului Viorica Dancila, dupa ce acesta si-a dat demisia luni, probabil la presiunile facute de partid, care vrea sa „curete imaginea” patata de condamnarea lui Liviu Dragnea, tinand cont de faptul ca si Valcov are o condamnare in prima instanta la ani grei de inchisoare, pentru fapte de coruptie. Borza nici nu si-a vazut uscata cerneala pe fisa postului, ca anunta deja schimbari majore in sistemul public, spunand ca „sunt prea multi bugetari”, deci probabil are in vedere o restructurare a sistemului, si ca vrea „toleranta zero pentru evaziune fiscala”, ceea ce ar putea genera controale si amenzi sporite pentru companiile care incearca sa pacaleasca statul.

Din pozitia sa de consilier al premierului, Valcov a reusit sa isi puna amprenta pe bugetul Romaniei, pe program de guvernare al PSD-ALDE si sa fie unul dintre principalii promotori ai Ordonantei 114, supranumita chiar de el insusi „Ordonanta lacomiei”.   Odata certificata influenta pe care functia de consilier economic al Vioricai Dancila o are in sistemul economico-fiscal din Romania, orice propunere venita din partea nou investitului in functie, Remus Borza, trebuie privita cu atentie si importanta, pentru ca oricand se poate transforma intr-o masura adoptata de Guvern, care ne va afecta direct, in bine sau in rau, depinde de prevederile sale.   Dar pana la a vedea care sunt viziunile sale in raport cu atributiile pe care le are, sa il cunoastem mai bine pe noul consilier al domanei Dancila.

Cine este Remus Borza

  Remus Borza are 46 de ani si vom incepe din start sa spunem ca nu este o figura cunoscuta in politica. El ) a castigat un mandat de deputat din partea ALDE, dar de zilele trecute s-a inscris in PSD. Cum justifica Borza trecerea de la ALDE la PSD? Iata explicatia domniei sale: : “Pentru ca partidul a facut multe pentru Romania. Este pe nedrept injurat, de multe ori, iar mediul economic, daca prospera azi, datoreaza mult acestui partid. Dar oamenii uita. In aceeasi vreme, o reforma este necesar, PSD trebuie sa o incerce, iar eu vreau sa ii ajut”.   Borza este avocat, a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica – cea mai importanta companie pe care statul o mai are in proprietate, reusind sa aduca compania pe profit, dupa insolventa.

Borza: E nevoie de un plan de restructurare sever in administratie

  Intr-un interviu pentru ZF, Remus Borza vorbeste despre planurile pe care le are din noua functie de consilier al premierului. Potrivit acestuia, vor urma schimbari majore in fiscalitate, pe modelul american al lui Donald Trump. Borza spune, de asemenea, ca autoritatile statului ar trebui sa aiba toleranta zero pentru evaziune fiscala, fiindca pe acolo se scurg anual bani grei din bugetul statului.   „Eu am idei, dar nu-mi racesc gura degeaba. In America presedintele DonaldTramp a dus fiscalitatea pentru companii de la 35% la 21%. In Romania toata lumea a injurat PSD, dar aici taxa pe impozitul pe profit este de 16%. Numai ca impozitul colectat nu se pupa deloc cu cifra de afaceri. Impozit pe profit de sub 2% din PIB, ce-i asta? Evaziunea fiscala este de 16 miliarde de euro, anual. Pai asta inseamna 13 autostrazi Comarnic – Brasov. Cu ce sa faci autostrazi, daca nu ai bani? Vom inchide povestea, dar adaug, ca sa fie limpede. Vom vorbi cu mediul de afaceri, vom avea un dialog onest. Vom gasi solutii agreate de toate partile. Vom discuta tot timpul cu mediul de afaceri. Dar nu putea avea autostrazi cu vorbe, avem nevoie si de bani. Schemele cu preturile de transfer, cu ingineriile financiare trebuie sa inceteze“, spune proaspatul consilier economic al premierului.

Mai Mult AICI:

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole