Întâlnire cu doamna ministru Maria Ligor

Liga Asociaţiilor Româno-Germane din Germania e.V. (LARG) a organizat şi de data aceasta o ÎNTÂLNIRE între asociaţiile româno-germane şi personalităţi de frunte ale Guvernului României, şi anume: Doamna Maria...
Viena

Liga Asociaţiilor Româno-Germane din Germania e.V. (LARG) a organizat şi de data aceasta o ÎNTÂLNIRE între asociaţiile româno-germane şi personalităţi de frunte ale Guvernului României, şi anume:

Doamna Maria Ligor, ministru Delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni;
Domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin;
Domnul Cosmin Dinescu, Secretar General la Ministerul Afacerilor Externe;
Domnul Lucian Stănilă, Consul General la München;
Domnul Radu Florea, viitorul Consul General de la Stuttgart;
Precum şi alte persoane oficiale din cadrul DPRRP; a ambasadei române şi a consulatelor din Germania.
La Întâlnire au participat asociaţii din landul Baden-Württemberg precum şi Emil Mateiaş în calitate de vicepreşedinte şi purtător de cuvânt LARG, din Niedersachsen, şi anume:
Asociaţia Agero Stuttgart: Lucian Glass, Mioara Adler, Angela Iordănescu, membră LARG;
Forumul German Român Stuttgart: Florin Zaheu, Erika, membru LARG;
Asocia EU Reflect Stuttgart: Dr.Scheffer;
Asociaţia cetăţenilor originari din România: Peter Blasian, membră LARG;
Asociaţia „Luceafărul” Weblingen: Mihai Dobre, Teodor Secarea;
Asociaţia Germano-Română Karlruhe: Maria şi Max Papandonatos, membră LARG;
Asociaţia CROM Offenbach: Dorothea Krampol, Emmanuela Kern, Zeno Galea;
Asociaţia „Al.I.Cuza” Heidelberg: Josif Herlo;
Asociaţia Studenţilor din Străinătate: Nicoleta Prostean, Cornelia Guju, Ana Vincze;
Asociaţia Germano-Română NIEDERSACHSEN, Emil Mateiaş, membră LARG.
Au participat de asemenea personalităţi academice şi economice din Stuttgart.
În luările de cuvânt ale doamnei Ministru, ale domnului Ambasador, dar şi ale participanţilor, s-au abordat probleme unanim valabile pentru toate asociaţiile membre sau ne membre LARG.
Este de apreciat efortul noii conduceri a Departamentului Pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) condus de doamna Ministru Maria Ligor, de a simplifica metodele de accesare a fondurilor nerambursabile pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.
La rândul său, domnul Ambasador Emil Hurezeanu, amintind de specificul actualei “diaspore române” din Germania, a subliniat interesul pe care Ambasada şi Consulatele îl au în vederea rezolvării eficiente a problemelor românilor din Germania.
Domnul Secretar General MAE Cosmin Dinescu a anunţat că cel mai târziu la începutul anului viitor va fi complect funcţional noul Consulat de la Stuttgart. Viitorul Consul General, domnul Radu Florea a subliniat importanţa înfiinţării acestui Consulat.
Problemele ridicate de către fiecare asociaţie prezentă, sunt de fapt cele deja cunoscute de mai multă vreme, nou fiind doar felul pragmatic prin care oficialii prezenţi au căutat şi propus soluţii pentru rezolvarea acestora.

Întâlnirea s-a încheiat de fapt seara, la balul Agero, unde în faţa sălii arhipline atât doamna Ministru cât şi noul Ambasador, s-au adresat cu căldură românilor din Stutgart, mulţumind pentru invitaţia făcută şi asigurându-i că aceasta nu va fi şi ultima întâlnire cu comunitatea de români din Baden-Württemberg.

Mulţumim pe această cale preşedintelui LARG şi al Asociaţiei Agero, domnului Lucian Glass, precum şi în aceiaşi măsură preşedintelui Forumului German Român, domnului Florin Zaheu, pentru iniţiativă şi buna reuşită a acestei manifestări.
S-a dovedit încă o dată rolul concret pe care LARG-ul îl are în coagularea intereselor tuturor asociaţiilor binaţionale, dar şi a comnităţilor româneşti, din Germania.
Ing.Emil Mateiaş
Vicepreşedinte şi purtător de cuvânt LARG.

 

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole