Intalnirea dintre PNL Grecia si senatorul Viorel Badea

de: Ioana Diaconu In data de 16 octombrie 2020, presedintele PNL Diaspora si senator al romanilor de pretutindeni, Viorel Badea, impreuna cu secretarul general al PNL Grecia si coordonator...
Viena

de: Ioana Diaconu

In data de 16 octombrie 2020, presedintele PNL Diaspora si senator al romanilor de pretutindeni, Viorel Badea, impreuna cu secretarul general al PNL Grecia si coordonator regional, Mihai Dohotar, in contextul vizitei pe care o efectueaza in Grecia, s-au intalnit cu membri si simpatizanti ai PNL Grecia.
Organizatia PNL din Grecia are un mare motiv de bucurie, prin faptul ca Mihai Dohotar a fost desemnat sa intre in lupta electorala din 6 decembrie din pozitia a doua, pe listele candidatilor PNL pentru Senatul Romaniei. Este inca o dovada ca PNL apreciaza activitatea din Diaspora si incearca sa aduca oameni noi pe scena politica romaneasca, oameni care provin din randul acelora pe care urmeaza sa ii reprezinte.
Acesta este, desigur si “proiectul de suflet” al senatorului Badea, pe care cu staruinta il urmeaza de ani buni, anume acela de a aduna in jurul sau oamenii cei mai reprezentativi din comunitatea romanilor de pretutindeni, a-i sprijini si, de ce nu?, ceea ce dorim majoritatea, incercarea de a crea un cadru social si legislativ, astfel incat toti cei care doresc sa se intoarca ACASA, sa gaseasca conditiile si facilitatile cu care sunt obisnuiti peste hotare.
Cand spunem: ”Vreau o tara ca afara!”, desigur ca spunem PNL.
Presedinta organizatiei PNL Grecia, Stella Kondyli, a prezentat senatorului Badea programul si proiectele organizatiei din Grecia si a fost asigurata de tot sprijinul domnului Viorel Badea.
Presedintele PNL Diaspora, senatorul Badea, s-a aratat interesat de problemele specifice ale romanilor din Grecia, care nu sunt putine, incepand cu aceea ca in absolut orice interactiune cu administratia greaca, romanii intra la capitolul “straini”, impreuna cu cei din din tari terte si nu alaturi de cetatenii europeni. Toate aceste aspecte vor fi normalizate, a asigurat sentatorul de Diaspora, imediat dupa alegeri, prin discutii directe si pe cale diplomatica, precum si la nivelul europarlamentarilor, care impreuna cu colegii greci sau institutiile aferente vor aduce Romania si cetatenii ei, aflati legal pe teritoriul Greciei, acolo unde deja sunt: membri deplini si egali in Uniunea Europeana. Nu de putine ori, in special in ceea ce priveste sistemul de Asigurari, Grecia a incalcat art. 7 din Tratatul de Functionare al UE, prin care: “fiecare stat-membru este obligat sa implementeze legislatia nationala uniform, tuturor cetatenilor europeni.”
Au fost discutate multe alte teme, dintre care, foarte importante: inscrierea a cat mai multor cetateni la votul prin corespondenta, in masura in care nimeni nu poate garanta ca in data de 6 decembrie nu ar putea exista stare de urgenta in oricare dintre tarile unde ne aflam, alte probleme specifice romanilor din Grecia, precum si noul proiect de lege al senatorului Badea, prin care numarul de parlamentari din Diaspora sa fie mai mare, in masura in care acestia reprezinta cateva milioane de romani, dar sunt reprezentati inca simbolic. Exista chiar o lege in acest sens, iar statul roman va intra in legalitate imediat dupa alegeri, prin proiectul inanintat si sustinut de Presedintele PNL Diaspora.
Senatorul Badea se va implica activ si va face demersurile necesare pe langa Guvern, pentru ca propunerile si proiectele prezentate de Presedinta PNL Grecia, Stella Kondyli, sa poata prinde viata.
Intrevederea a fost colegiala si s-au stabilit clar obiectivele PNL Grecia la aceste alegeri, primul dintre ele fiind acela de a sustine partidul in obtinerea mandatelor necesare pentru asigurarea majoritatii parlamentare, obiectiv important, in masura in care politicile PNL trebuiesc implementate deplin si imediat.
Sa nu uitam ca daca in Romania am vorbit despre dezvoltare economica, despre vreo perioada de inflorire a economiei de piata, aceasta a fost mereu in perioada PNL.

Viena
Categorii
ActualitateGreciaPolitic
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole