Întâlniri ale consulului general cu miniștrii de resort din Bavaria pe tema muncitorilor români

Întâlniri ale consulului general cu miniștrii de resort din Bavaria pe tema muncitorilor români O dată cu reluarea întâlnirilor bilaterale la nivelul Cancelariei de Stat a Landului Bavaria, consulul...
Viena

Întâlniri ale consulului general cu miniștrii de resort din Bavaria pe tema muncitorilor români


O dată cu reluarea întâlnirilor bilaterale la nivelul Cancelariei de Stat a Landului Bavaria, consulul general al României în Bavaria, dna Iulia Ramona Chiriac, a solicitat organizarea unor întâlniri cu principalii miniștrii de resort, responsabili cu tema muncitorilor români. Astfel, la 15 iunie a.c. a avut loc un prim dialog cu dna Michaela Kaniber, ministru al alimentației, agriculturii și pădurilor din Landul federal Bavaria, iar la 22 iunie a.c. un dialog cu dna Carolina Trautner, ministru al familiei, muncii și afacerilor sociale.

În cadrul acestor discuții partea bavareză a comunicat preocuparea sa pentru situația sezonierilor români și întreaga deschidere pentru identificarea unor mecanisme de lucru și de informare care să permită o bună gestionare a situației lucrătorilor români, atât a celor sezonieri din domeniul agriculturii și nu numai, cât și a celor din industria cărnii. Agenda bilaterală a vizat o trecere în revistă a principalelor probleme întâmpinate de lucrătorii români, o informare cu privire la rezultatele vizitelor efectuate de consulul general la 3 ferme de recoltare a sparanghelului (Fermele Appel, Lohner și Joseph Schmidl), precum și propuneri pentru identificarea unor mecanisme de informare a oficiului consular, care să permită intervenția noastră rapidă pentru acordarea asistenței și protecției consulare.

Înalții demnitari bavarezi au transmis un mesaj public de mulțumire pentru românii care sprijină economia locală și agricultorii bavarezi.

„Lucrătorii sezonieri sunt importanți și valoroși pentru economia și agricultura bavareză. Prin urmare, este deosebit de important să garantăm lucrătorilor din străinătate condiții de muncă sigure și corecte.”, a declarat dna Carolina Trautner, ministru al familiei, muncii și afacerilor sociale.

„Saisonarbeitskräfte sind für die bayerische Wirtschaft und Landwirtschaft bedeutend und wertvoll. Daher ist es besonders wichtig, den Arbeitnehmerinnen und Arbeitnehmern aus dem Ausland sichere, gesunde und faire Arbeitsbedingungen zu gewährleisten“.

Sursa: CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI în München

https://munchen.mae.ro/local-news/1540

Viena
Categorii
GermaniaActualitateDiaspora
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole