Invitație 1 decembrie la Bruxelles

Stimați români din diaspora, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu sediul central la București, Academiei, 35-37, Ap. 2, este o coaliție de organzații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă  din România,...
Viena

Stimați români din diaspora,

Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu sediul central la București, Academiei, 35-37, Ap. 2, este o coaliție de organzații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă  din România, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și diverse țări europene, care susțin regăsirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului într-un singur stat.

Anul 2016 a fost un an excepțional pentru Cauza Națională a ReUnificării, prin aceea că societatea civilă unionistă a reușit să desfășoare o serie de proiecte care au adus Basarabia mai aproape de Țara Mamă. Printre acestea se numără proiectul ”Cunoaște- ți Țara”, care a adus  cca 50 de mii de basarabeni pentru prima dată în România, Congresul Diasporei unioniste de la Chișinău, cele mai mari manifestații pentru unire în amele state și nu în ultimul rând înființarea primei televiziuni 100 % românești, Unirea TV/ 10TV, la Chișinău.

Acum, mai mult ca niciodată trebuie să continuăm demersul nostru și să ducem vestea cât mai departe. Să aducem la cunoștință instituțiilor europene că Basarabia e România, și că e timpul ca aceasta să revină acasă. Cu atât mai mult, în contextul alegerilor prezidențiale de pe 13 noiembrie, din Republica Moldova, care au fost fraudate în mod evident și când diasporei I s-a negat dreptul la vot.

De Ziua Națională a tuturor Românilor, joi, pe 1 decembrie 2016, în fața Comisiei și Consiliului Europei, la  Rond- Point Robert Schuman, Bruxelles, intervalul 14:30 – 16:00, va avea loc o manifestație autorizată, unde se vor întâlni toți cei care susțin Unirea Basarabiei cu România, iar  cu acest prilej se va desfășura o întrevedere cu mai mulți europarlamentari și de asemenea cu comunitatea românească de la Bruxelles. Scopul manifestației este de a transmite un mesaj către
Parlamentul European și a le demonstra că de fapt românii de pe ambele maluri ale Prutului vor unirea și sunt gata să meargă până la capăt pentru a o înfăptui.

Vă invităm și pe Dumneavoastră să fiți alături de noi în aceste momente și să ne ajutați să scriem istoria împreună, iar în cazul în care nu puteți participa, ne puteți sprijini logistic. Acest ajutor presupune cazare sau întâmpinare la Bruxelles sau împrejurimi pentru 29 noiembrie – 2 decembrie, sau de-a lungul itinerariului- Budapesta, Viena, Germania, Praga pentru cele 2 autocare care vor veni, unul din București și unul de la Chișinău.

Orice ajutor este binevenit, români pentru români, pentru că Basarabia e România!

Cu stimă,

Vicepreședinte Diasporă

Alina Ieremciuc

Tel.: +40 74 040 1002

Platforma Unionistă Acțiunea 2012

Viena
Categorii
Belgia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole