INVITAȚIE / Comunicat de presă- Workshop: promovarea participării civice și politice a cetățenilor europeni mobili

#IOVOTOUE #EUVOTER Sâmbătă, 16 februarie 2019, 9:30 – 12:00 Via Cesare Beccaria, 16 (zona Metro Flaminio) Asociația Europaeus, alături de asociaţia Spirit Românesc Onlus, organizează o întâlnire de lucru...
Viena

#IOVOTOUE #EUVOTER

Sâmbătă, 16 februarie 2019, 9:30 – 12:00

Via Cesare Beccaria, 16 (zona Metro Flaminio)

Asociația Europaeus, alături de asociaţia Spirit Românesc Onlus, organizează o întâlnire de lucru adresată asociațiilor de cetățeni comunitari şi membrilor comunităţii de români.
Întâlnirea va avea loc la Roma sâmbătă, 16 februarie 2019, ca parte integrantă  a campaniei #IOVOTOUE #EUVOTER, demarată de Europaeus în vederea promovării participării civice și politice a cetățenilor europeni mobili, în mod special în vederea viitoarelor alegeri europene (23/26 mai 2019).

Obiectivul principal al întâlnirii este acela de a încuraja rolul asociațiilor, al presei, al cetățenilor în cadrul propriilor rețele,  ca forțe proactive de participare și implicare.

PROGRAM:

–      Prezentarea cadrului legislativ cu privire la alegerile europarlamentare şi condiţiile de participare a cetăţenilor români stabiliţi în Italia (Miruna Cajvaneanu, preşedinte Europaeus)

–      Prezentarea participanţilor la workshop, a activităţii promovate în rândul comunităţii în vederea creşterii implicării civice şi politice a comunităţii

–      Dezbatere: identificarea obstacolelor cu care se confruntă comunitatea în exercitarea dreptului de vot şi stabilirea unor strategii de încurajare a participării

–      Planificarea de evenimente și activități destinate să încurajeze participarea la vot, îmbunătățirea campaniilor de informare și sensibilizarea cu privire la drepturile legate de cetățenia europeană.

În urma întâlnirii, dorim să realizăm un videoclip promo, cu mesaje de la asociații, în mod individual sau în comun, pentru a promova participarea la următoarele alegeri europene.

NOTĂ: Întâlnirea nu are caracter politic şi nu se va permite promovarea activităţii niciunui partid sau formaţiuni politice. Se recomandă punctualitate.

Vă rugăm să vă confirmați prezența prin e-mail: europaeusitalia@gmail.com, miruna.cajvaneanu@yahoo.iteuropaeusitalia@gmail.com, miruna.cajvaneanu@yahoo.it
Viena
Categorii
Italia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole