Ipocrizia pastorului Andy Olariu din Canada

Despre pastorul Andy (Adrian) Olariu s-au spus multe lucruri: ba ca ar fi incult, ba ca nu stie nici cele mai elementare reguli ale limbilor romana si engleza, ba...
Adrian Olariu
Viena

Despre pastorul Andy (Adrian) Olariu s-au spus multe lucruri: ba ca ar fi incult, ba ca nu stie nici cele mai elementare reguli ale limbilor romana si engleza, ba ca este oportunist..

Un singur lucru, insa, nu se poate spune despre Andy Olariu: ca nu se pricepe la manipulare si actorie cand e vorba de-a juca rolul de victima. In aceasta speta Olariu nu este un novice. Indiferent ce delict ar comite pastorul zalulean pricopsit prin America de Nord, acesta pozeaza mereu in victima, atragand oprobriul oamenilor simpli (in gandire) asupra celor care au indrazneala de-ai critica derapajele multe si dense. Domnia sa pare ca nu intelege ca indiferent care ar fi motivele pe care opozantii sai le-ar avea pentru a-i expune actiunile sale duplicitare, acestea nu diminueaza cu nimic gravitatea faptelor sale. Cazul domnului Adrian Olariu a fost prezentat recent aici:

http://evz.ro/scandal-dambovitean-servicii-imigrari-sua.html

In raspunsul domniei sale, la acuzatiile care i-au fost aduse in ziarul Evenimentul Zilei, pastorul Adrian Olariu afirma: „Cat despre cazul meu de emigrare. Nu sunt in nici un conflict cu autoritățile americane de emigrare. Biserica Ekklesia a facut o aplicatie în dreptul meu pentru a beneficia de visa R1 (de lucru in domeniul religios) dosarul este în curs de desfășurare, iar în această perioadă de așteptare mi s-a sugerat că ar fi mai bine sa astept răspunsul in Canada ( eu soția si copiii fiind cetățeni Canadieni. În urma cu trei saptamani am vizitat comunitatea de creștini din biserica Ekklesia din Phonix, fapt care dovedește că nu sunt în conflict cu oficiul de emigrație al USA. A fost o perioadă de timp când am stat in USA și în acea perioadă mi-am dus cu mine lucrurile personale, ceea ce nu este ilegal . Ca cetățean Canadian pot deține in mod legal chiar si proprietăți in USA”.

Haideti sa luam pe rand cateva afirmatii ale lui Andy Olariu din aceasta declaratie.

Domnia sa spune „in aceasta perioada de asteptare mi s-a sugerat ca ar fi mai bine sa asteptam raspunsul in Canada”.

Prin aceasta afirmatie domnul Olariu incearca sa induca oamenii in eroare facandu-i sa inteleaga ca domnia sa a decis, de buna voie si nesilit de nimeni, sa se mute inapoi in Canada dupa ce a locuit cativa ani in statul Arizona, doar pentru ca „i s-a sugerat ca asa ar fi mai bine”.  Iata care este, insa, realitatea, pe care Andy Olariu o disimuleaza cu indemanare:

In urma cu aproximativ 15 luni, domnul Olariu s-a deplasat la o nunta in Kitchener, Canada. La intoarecere, insa, a fost oprit de catre autoritatile americane si nu i s-a mai permis intrarea in SUA pentru aproximativ un an. In perioada aceea, domnul Andy Olariu a mai incercat de cateva ori sa intre in SUA dar tot fara succes. Ulterior, pastorului i s-a permis sa viziteze SUA doar pentru cateva zile, atunci cand a invocat evenimente religioase „importante” la care prezenta sa ar fi fost indispensabila..

Prin urmare, de la incidentul  mentionat, din preajma nuntii din Kitchener, pana in prezent, domnului Olariu i s-a dat voie sa intre in SUA de doua ori: o data de Revelion (doar pt cateva zile) si a doua oara luna trecuta, tot doar pentru cateva zile.

In mod manipulant, pastorul Andy Olariu foloseste ca argument vizite sale in SUA pentru a „dovedi” ca nu este in relatii tensionate cu Serviciile americane de Imigrari si este tratat ca orice alt cetatean canadian onorabil.

Din pacate lucrurile nu stau asa. Cetatenii canadieni nu sunt opriti la granita cu SUA si nu li se interzice intrarea in SUA, cum a fost blocat Olariu pentru o perioada de aproximativ un an.

Andy Olariu mentioneaza de asemenea faptul ca a fost o perioada cand a locuit in SUA si atunci si-a dus cu el lucrurile personale in Arizona, ceea ce nu este ilegal pentru un cetatean canadian. Ei bine, afirmatia aceasta intra in conflict cu declaratia publica a domniei sale potrivit careia cand a fost chestionat asupra lucrurilor sale personale pe care le avea in camion, el i-a dezinformat pe vamesii americani spunandu-le ca lucrurile respective „sunt obiecte pentru donatie”.  Atitudinea americanilor fata de cetatenii canadieni este una de ospitalitate. Lucrurile se schimba insa atunci cand acestia devin aplicanti pentru a se stabili in SUA fara un motiv plauzibil sau pe cai mai putin legale (ceea ce se intampla mai rar). Andy Olariu este tipul individului „descurcaret” care crede ca orice fapta, cat de reprobabila ar fi, poate fi musamalizata sau chiar metamorfozata in virtute atunci cand scopul este unul „nobil”.

Demn de mentionat este faptul ca, imediat dupa sosirea lui Andy Olariu in Arizona, biserica Ekklesia s-a scindat, jumatate din enoriasi alegand sa paraseasca biserica.

Predicile kilometrice ale pastorului Andy Olariu, care abunda in tot soiul de exemple, mai mult sau mai putin legate de subiect, cat si stilul sau perimat, i-au dus pe multi enoriasi la o stare de exasperare. Laudatorii domnului Olariu sunt in general semidoctii care ocupa pozitiile bisericesti devenite vacante dupa plecarea grupului de opozitie a noului pastor.

Ideea care a stat la baza aducerii din Canada a domnului Andy Olariu a fost sa hirotoniseasca un predicator (sau „vorbitor”) care nu a detinut in prealabil functii bisericesti, nu cunoaste politica religioasa si care sa conduca biserica dupa principii crestine. La scurta vreme dupa punerea in slujba a pastorului Olariu s-a dovedit ca viziunea prezentata inainte de ordinare a ramas doar la nivel de slogan electoral.

Robert Brasillach (scriitor si jurnalist francez) spunea „Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere”.

Adrian Olariu este fiul unui mare securist din Zalau. Adesea in expunerile sale, domnia sa relata cata frica impunea prezenta „tovarasului Olariu” printre locuitorii Salajului. Una din trasaturile de baza ale activistilor fostului regim era manipularea, meteahna „mostenita” cu sfintenie de catre acest conational versatil, care in loc sa aiba demnitatea sa relateze cu acuratete situatia in care se afla (daca tot a decis sa de-a un raspuns) recurge la franturi de adevar, menite sa-i determine pe cititori sa inteleaga exact contrariul realitatii. Minciuna premeditata, domnule „pastor” nu mai e o chestiune de fantezie, ci de caracter, vorba lui Musatescu.

Ionel Cristea

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole