Jurnaliștii de la Deutsche Welle laudă Sibiul gastronomic

Sibiul a fost lăudat recent într-un articol publicat de cei de la Deutsche Welle, relatează jurnaliștii de la Adevărul. Potrivit celor de la DW, sudul Transilvaniei atrage anual zeci...
Viena

Sibiul a fost lăudat recent într-un articol publicat de cei de la Deutsche Welle, relatează jurnaliștii de la Adevărul. Potrivit celor de la DW, sudul Transilvaniei atrage anual zeci de mii de turiști germani, care se bucură în mod deosebit de mâncarea sibiană.

Jurnaliştii germani povestesc în articol despre faptul că Sibiul şi satele din apropiere vor găzdui anul aceste o serie de evenimente şi festivale mari în domeniul gastronomiei, care vor susţine dezvoltarea producătorilor locali, punctează Adevărul.

„Cei care doresc să experimenteze tradiţiile bogate ale bucătăriei din Transilvania şi mai ales ale Sibiului, nu trebuie să rateze şansa de a vizita pieţele frumos colorate ale fermierilor care vin cu o gamă largă de produse sezoniere proaspete şi gustoase”, scrie Deutsche Welle.

Pentru a descoperi cum se cuvine gastronomia locală, jurnaliștii germani spun că trebuie să mergi pe „traseul brânzei” și că satele din apropierea Sibiului produc „cea mai bună brânză de oaie”.

Vorbind cu localnicii din Sibiu, DW mai concluzionează că Sibiu este o destinaţie populară pentru turiştii germani.„Avem unii oaspeţi care se tot întorc aici de mai bine de zece ani. Anul trecut, peste 600.000 de turiști au vizitat regiunea Sibiului, 150.000 fiind străini”.

www.turnulsfatului.ro

Viena
Categorii
GermaniaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole