La 25 ani de la naşterea săptămânalului Meridianul Iaşi-Vaslui-Bacău: Simpozion naţional la Vaslui cu participare LSR şi UZPR

Timp de 3 ore, în aer liber, la o terasă de lângă Biblioteca Judeţeană Nicolae Milescu Spătarul din Vaslui, omul de presă Prof. Dr. Dumitru V. Marin a organizat...
Viena
Timp de 3 ore, în aer liber, la o terasă de lângă Biblioteca Judeţeană Nicolae Milescu Spătarul din Vaslui, omul de presă Prof. Dr. Dumitru V. Marin a organizat Simpozionul Naţional „25 ani în slujba ţării şi a Vasluiului”, cu prilejul aniversării a 25 ani de la înfiinţarea săptămânalului „Meridianul Iaşi – Vaslui – Bacău”.
Cu un public destul de numeros, alcătuit din oamenii de cultură din Vaslui, Iaşi şi Bârlad, participanţii au reliefat prin cuvinte frumoase travaliul dus în mass-media vasluiană de profesorul Dumitru V. Marin, managerul săptămânalului aflat la ceas aniversar, dar şi al revistei „Meridianul Cultural Românesc”, al posturilor de radio şi televiziune care au reliefat de-a lungul timpului realizările din partea de Nord-Est a României, din mai toarte domeniile de activitate. Moderatorul evenimentului a fost dr. Valeriu Lupu, cel care la finalul manifestării a solicitat să devină şi domnia sa membru al Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iaşi-Nord Est.

Din partea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Dan Teodorescu a înmânat o diplomă aniversară prof. Dr. Dumitru V. Marin şi a transmis salutul preşedintelui Doru Dinu Glăvan faţă de această aniversare de un sfert de veac de existenţă a săptămânalului Meridianul Iaşi – Vaslui – Bacău.
Manifestarea de la Vaslui s-a incheiat cu dorința fiecărui participant de revedere și colaborare pe tărâm cultural cu prof. Dumitru V. Marin în cadrul publicațiile sale. S-au legat noi prietenii și s-au stabilit modalități de colaborarea între delegația de la LSR – Filiala Iași – Nord Est și scriitorii și pictorii din Vaslui și Bârlad.

Din delegaţia LSR – Filiala Iaşi – Nord Est au făcut parte Dan Teodorescu (preşedintele filialei, dar care este şi membru UZPR), vicepreşedintele Calistrat Robu, secretarul general Corina Matei-Gherman, Ioan Vârlan şi Nastasia Ivanov.

În cadrul evenimentului cultural vasluian au fost vernisate şi câteva expoziţii de pictură şi grafică umoristică, în prim plan fiind caricaturistul Nicolae Viziteu – „NeVe”.

De asemenea, în faţa participanţilor s-a derulat şi un reuşit program artistic susţinut de tinerii elevi din judeţ.  A urmat şi o sesiune de autografe oferită de scriitorii prezenţi la eveniment, iar prof. dr. Dumitru V. Marin a oferit diplome aniversare celor prezenţi.

(DAN TEODORESCU – 23 septembrie 2021)

Viena
Categorii
ActualitateRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole