LANSAREA GRUPULUI DE DANSURI POPULARE „CUNUNA CARPAȚILOR”

Ziua bună, dragi români! În zilele de 04 și 05 mai 2019, elevii Ansamblului Folcloric „CARPATICA”, al CCTIR- Centrului de Cultură și Tradiție Italo-Românească APS din Torino, vor fi...
Viena

Ziua bună, dragi români!

În zilele de 04 și 05 mai 2019, elevii Ansamblului Folcloric „CARPATICA”, al CCTIR- Centrului de Cultură și Tradiție Italo-Românească APS din Torino, vor fi oaspeții noștri dragi cu ocazia lansării Grupului de Dansuri Populare „Cununa Carpaților”, înființat în data de 19 ianuarie 2019, grup din cadrul CITOR- Centrului Internațional de Tradiții și Obiceiuri Românești din Germania .

Este un moment de mare însemnătate și bucurie pentru cele două Centre de Cultură și Tradiții Românești, întrucât după doar câteva luni de muncă și repetiții, Prof. Elisabeta Cioată-Burduja, Coreograful și Instructorul nostru de dansuri, reușește să vă prezinte portul, cântecul și dansul popular autentic românesc prin intermediul acestor tineri minunați.

Așadar, vă propunem să participați la aceste două spectacole folclorice organizate de echipa noastră CITOR cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Nicolae” din Offenbach am Main și cu susținerea restaurantului Sandplacken din Schmitten.

Ansamblul Folcloric „CARPATICA” din cadrul  CCTIR-Centrului de Cultură și Tradiție Italo-Românească APS din Torino, Italia, s-a înființat în anul 2013 și este coordonat de Instructorii-Coreografi Elisabeta și Bogdan Eugen Cioată- Burduja.

DESPRE GRUPUL DE DANSURI POPULARE „CUNUNA CARPAȚILOR”

Acest grup de dansuri populare „Cununa Carpaților” a luat naștere în urma dorinței de a păstra în inimile noastre și a copiilor noștri frumusețea dansului, a cântecului și a portului autentic românesc și de a nu ne îndepărta de rădăcinile noastre românești.

Activitățile principale ale Asociației CITOR sunt următoarele: Atelier de pictură a icoanelor bizantine pe sticlă și lemn, Atelier de creație – activitate dedicată mămicilor împreună cu copilașii lor și Atelier de dansuri populare- activitate realizată în vedere înființării unui Ansamblu folcloric de dansuri populare “Cununa Carpaților”.

Centrul de Cultură și Tradiție Italo-Românească APS din Torino și Centrul Internațional de Tradiții și Obiceiuri Românești din Germania sunt două Instituții Non-Guvernamentale care au același obiectiv: „Integrarea în țara gazdă păstrând identitatea românească”.

Așadar, mai jos puteți găsi detaliile celor două evenimente folclorice la care vă invităm cu drag să participați:

04 Mai 2019
16:00-17:00
Sandplacken 2, 61389 Schmitten
Restaurant Sandplacken

05 Mai 2019
13:30- 14:30
Backstraße 16, 63069 Offenbach am Main
Sala Mare din cadrul Bisericii Ortodoxe Române „Sfântul Nicolae”

Zile minunate să aveți!

Fondatoarea și Președinta CITOR,
Ing. Iuliana Anghel”

Viena
Categorii
DiasporaGermaniaInformații utileItaliaNoutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole