Lecturile copiilor noştri- la Nürnberg vor fi două evenimente literare pentru copii şi pentru părinţi

În materialul din acest număr am plăcerea să anunţ două evenimente literare pentru copii şi pentru părinţi. Centrul Cultural Româno-German din Nürnberg va găzdui în perioada 23-24 februarie 2019...
Viena

În materialul din acest număr am plăcerea să anunţ două evenimente literare pentru copii şi pentru părinţi.
Centrul Cultural Româno-German din Nürnberg va găzdui în perioada 23-24 februarie 2019 două evenimente menite să promoveze literatura română contemporană pentru copii şi să faciliteze difuzarea literaturii naţionale contemporane. În acest sens, la invitaţia Centrului Cultural Romano-German din Nürnberg şi a subsemnatei, scriitoarea de cărţi pentru copii şi câştigătoarea premiului de excelenţă „Itsy Bitsy” 2017 la categoria literatura pentru copii, doamna Victoria Pătraşcu ne va onora cu prezenţa dumneaei.

Victoria Pătraşcu este absolventă a Facultaţii de Litere din Bucureşti. Între 1994-1996 lucrează ca redactor în cadrul Agenţiei de Presa Rompres, apoi ca documentarist al Redacţiei de Ştiri a Televiziunii Române, iar dupa 2005 ca redactor la revista „Academia Mămicilor”. În 2007, a câstigat Premiul II la concursul de dramaturgie pentru copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, organizat de Teatrul Ion Creanga, cu piesa „ O poveste cu Bulbuc, care intră în bucluc”. În februarie 2008 Teatrul National Radiofonic ii difuzează piesa „Stejarul pitic, cel mai bun tătic”, piesă care va fi selectată la International Children”s and Youth Drama Festival Bratislava. A fost inclusă, alături de alţi autori contemporani de literatură pentru copii, în antologia „Bookătăria de texte şi imagini I”, editată de Clubul Ilustratorilor de Carte în 2009. Din ianuarie 2016 conduce Asociaţia Culturală „Eşti Poveşti” unde se ocupă de conceperea şi susţinerea de proiecte educaţionale. Ţine periodic ateliere de poveşti şi scriere creativă pentru copii. Cel mai recent, „Povestăria”, se derulează în şcolile din cartierul Rahova. În noiembrie 2017, fondează alături de alte patru scriitoare, Adina Rosetti, Adina Popescu, Laura Grünberg și Iulia Iordan – De basm: Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți din România – care își propune să promoveze literatura națională contemporană pentru copii în mediul școlar autohton, în rândul comunității, dar și la nivel internațional.
Programul evenimentelor va fi urmatorul:
– Sâmbătă, 23 februarie 2019, între orele 12:00-13:00 un atelier de lectură pentru copii cu vârsta între 6-10 ani – doamna Victoria Pătraşcu va lectura din cartea dumneaei – „ Stejarul pitic, cel mai bun tătic”, carte ce cuprinde încă patru poveşti atipice şi fascinante: „ Povestea oraşului Tot-La-Fix”, „ Cadoul Celestinei”, „Atacul televizoarelor” şi „ Poveste de iarnă”.
– Duminică, 24 februarie 2019, între orele 12:00-13:00 un atelier cu părinţii susţinut de aceeaşi minunată doamnă Victoria Pătraşcu cu tema „Lectura ca un loc de joacă’’ – Cum poţi face din copilul tău un cititor? Cum ne descurcăm în multitudinea cărţilor scoase de edituri? Alegem clasicii pentru siguranţă şi din comoditate? Până când le citim copiilor cu voce tare? Înţeleg copiii ce citesc? –
Copiii sunt invitaţi, împreună cu familiile lor, să participe activ la descoperirea plăcerii de a citi. Se vor bucura să cunoască de la o vârstă aşa fragedă un scriitor în realitate, nu doar un nume pe o carte. Se vor minuna aflând de existenţa unor lumi necunoscute şi făcând cunoştinţă cu personaje absolut memorabile. La şedinţa de autografe doamna Victoria Pătraşcu va fi bucuroasa să ne lase câteva amintiri pe interiorul copertelor cărţilor dumneaei, cărţi ce se vor putea achiziţiona pe loc. Lista acestora cu detaliile aferente privind vârsta recomandată, editura, anul, numărul paginilor şi preţul, poate fi consultată în încheierea acestui mesaj.
Acest prim atelier de lectură pentru copii ne dorim să fie un succes şi să deschidă seria unor astfel de evenimente organizate anual la Centrul Cultural Româno-German din Nürnberg, având ca invitat un autor român de carte pentru copii cu scopul stimulării creativităţii şi interesului pentru lectură. Copiii trebuie familiarizaţi şi cu lectura în limba română pe lângă cea în limba germană şi pentru ca acest lucru să fie posibil venim în ajutorul parinţilor cu astfel de evenimente care să le facă cunoştinţă cu lectura de placere atâta timp cât cartea este foarte bine aleasă.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face începând cu data de 6 decembrie 2018 până la data de 14 februarie 2019 la tel. 01635516311, persoana de contact – Nadia Marin. În momentul înscrierii puteţi specifica ce cărţi ale doamnei Victoria Pătraşcu doriţi să cumpăraţi pentru a vă fi rezervate.

1.’’Stejarul pitic, cel mai bun tătic!’’ – 29 lei
de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Livia Coloji
Editura Cartea Copiilor
Grupa de vârstă: 3–10 ani
20 × 26 cm/ carte cu coperta cartonată/ 48 pag.
An apariție: 2012

2.’’Ela cea fără de cuvinte’’ – 29 lei
de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Cristiana Radu
Editura Cartea Copiilor
Grupa de vârstă: 3–10 ani
26 × 24 cm/ carte cu coperta cartonată/ 28 pag.
An apariție: 2015

3. ’’Ziua în care a fugit Somnul’’ – 33 lei
de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Ágnes Keszeg
Editura Cartea Copiilor
Grupa de vârstă: 3–7 ani
26 × 24 cm/ carte cu coperta cartonată/ 36 pag.
An apariție: 2017

4.’’O poveste de iubire’’ – 28 lei
de Victoria Pătraşcu cu ilustrații de Veronica Neacşu
Editura: CARTIER
Grupa de vârstă: 3–7 ani
21 x 17 cm/ carte cu coperta cartonată/ 34 pag.
An apariţie: 2017

5.’’TiriBomBamBura, cinci povești de-a dura’’ – 25 lei
de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Kürti Andrea
Editura Gutenberg Books
Grupa de vârstă: 3–10 ani
17 x 25 cm/ carte cusută și cartonată/ 52 pag.
An apariție: 2018

a consemnat Nadia Marin, profesor de limba şi literatura română

Viena
Categorii
DiasporaExclusivGermania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole