Limbaj şi Sapiens

În acest context sărbătorim Limba Română ca parte integrantă a tezaurului Sapiens, care se răsfrânge în slovenitori, cetitori şi scriitori de Limba Română....
Viena

Augustin Ostace

Dacă mersul biped cu potenţial de alergare este considerat ca cea mai profundă caracteristică biofizic-anatomică a Speciei Sapiens, atunci limbajul articulat din vocale şi consoane este considerat cea mai profundă caracteristică biofizic-abstractă a Speciei Sapiens.

Dacă strămoşii specie noastre seamănă anatomic şi genetic cu noi, radicalitatea evoluţiei speciei noastre este dincolo de orice contestabil biologic, îmbrăcând formele misterului şi legendelor creaţiei.

În acest context sărbătorim Limba Română ca parte integrantă a tezaurului Sapiens, care se răsfrânge în slovenitori, cetitori şi scriitori de Limba Română.

Să mulţumim pe această cale tuturor celor care ne-au precedat întru păstrarea acestui tezaur fundamental al culturii noastre, reamintindu-I aici pe cei ce au îndrăznit să statueze ziua de 31 august ca Zi a Limbii omâne, şi anume Corneliu Leu, Ligia Diaconescu şi Al. Florin Ţene.

Din acest colţ online de spirit şi speranţă, transmitem tuturor rostitorilor de limba românească o încurajare întru mândria datinei străbune.

Augustin Ostace,

Germania, 30.08.2020

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole